XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Osteoporos är en sjukdom där ben blir mjuka och sköra och går lätt sönder. En enkel nysning kan orsaka ett avbrott i en person med benskörhet. Kvinnor är fyra gånger så stor risk att få osteoporos, men även män lider av sjukdomen. Det är ofta en tyst sjukdom tills en paus eller fraktur uppstår.

Betydelse

Osteoporos kan orsaka ben i någon del av kroppen för att bryta när som helst utan någon orsak. Oftast ryggraden och höften är affected-- de områden som stöder en persons vikt och kroppshållning.

höft~~POS=TRUNC

Höftfrakturer är vanliga i de med osteoporos. Många kräver operation och resulterar ofta i komplikationer, inklusive lunginflammation och efter operationen infektioner. Återhämtning är lång och smärtsam.

kotor Frakturer

Ofta kotor-kompressionsfrakturer förekommer hos patienter med benskörhet. Dessa kan uppstå när benen har blivit svag, mjuk och skör och orsakas inte av ett fall eller trauma till kroppen. Detta kan resultera i förlust av flera inches i höjd eller en tagande kyfos puckel i ryggen.

handledsfrakturer

Handled och hand frakturer är också vanliga i osteoporospatienter. Detta kan allvarligt begränsa en persons dagliga aktiviteter och enkla sysslor som att äta, bada och dressing.

Gående

Promenader kan bli smärtsamt, begränsad eller omöjlig. Höft- och kotfrakturer kan vara inte bara försvagande men ibland dödlig.

Försiktighet med nya droger

Många nya läkemedel för att behandla osteoporos, men vissa har allvarliga biverkningar och är inte tolereras väl av alla. Hjärta, har gemensamma och käken problem rapporterats. Få massor av kalcium genom din kost, ta kalcium och D-vitamin, motion och har en skelettscintigrafi för att förebygga benskörhet.