XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Blodapelsiner, en kusin till den vanliga söt apelsin, har många fördelar att erbjuda till dem som äter dem. Som en frisk frukt, det finns flera positiva skäl för att göra dem till en del av din vanliga kost.

C-vitamin

Som med alla typer av citrusfrukter och apelsiner i synnerhet blodapelsiner är en stor källa till vitamin C. I allmänhet kan en medelstor apelsin blod ger 100 procent av ditt dagliga rekommenderade vitamin C.

antioxidanter

Antioxidanter är hypade i många livsmedel för sin cancer-fighting egenskaper; enligt artikeln av Rapisarda (se: antioxidant / blod orange länk), pigmentet i blod orange, känd som antocyanin, är rikt på antioxidanter.

Fiber

Enligt The Daily Plate, kan en medelstor apelsin blod ge någonstans mellan 12 procent och 28 procent av ditt dagliga rekommenderade mängden fiber.

mineraler

Blodapelsiner erbjuder flera typer av vitaminer och mineraler, bland annat vitamin A. blodapelsiner också innehålla järn och kalcium

kalorier

Enligt The Daily Plate, en genomsnittlig blodapelsin har endast cirka 70 kalorier, vilket gör det en hälsosam, kalorifattig mat.