XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man använder en bastu och ångbastu ordentligt


Bastu och ångbad kan användas för en mängd olika medicinska ändamål, inklusive avkopplande spända muskler och lätta andningsproblem. Det är dock korrekt användning av bastu och ångbad viktigt, inte bara för artighet skull utan också för att säkerställa personlig säkerhet. Se till att du vet hur man använder bastu och ångbad på rätt sätt är det första steget att ha en trevlig upplevelse.

Instruktioner

En dusch innan allmänna bastur och ångbad. Skillnaden mellan en bastu och ångbastu är att en bastu ger oftast torr värme, medan en ångbastu ger fuktig värme. Ånga rum i synnerhet är en bra miljö för bakterier att blomstra. Duscha innan kan skära ner på några av att bakterier.

2 Drick ett glas vatten innan. Bastu och ångbad är tänkta att framkalla extrem svettning, vilket kan vara rengöring men också kan leda till uttorkning. Den torra värmen i bastun ger särskilt farlig potential för uttorkning.

3 Använd en handduk eller baddräkt. Inte bara detta främjar god hygien, det håller också andra besökare från att känna obehag. Om nakenhet är tillåten i bastun eller ångbastun, föra en handduk att sitta på.

4 Läs alla varningar och instruktioner som anslås utanför bastun eller ångbastun. Dessa instruktioner kommer att innehålla råd om medicinska tillstånd som kan irriteras av miljön och råd om hur du får ut det mesta av en session.

5 Håll dig borta från alla kontroller. Inte fiol med temperaturkontroll eller prop dörren öppen för att sänka temperaturen. Om bastun eller ångbastun är för varmt eller kallt, konsultera en arbetare. Häll aldrig vatten på någon av de ångande enheter, eftersom många av de nyare ångbad är elektrisk. Dousing dessa ångfartyg med vatten kan kortsluta systemet.

6 Begränsa mängden bad tid, särskilt på de första några resor. Spendera alltför mycket tid i bastun eller ångbastun kan leda till uttorkning. Försök att lämna bastun eller ångbastun efter 15 eller 20 minuter, åtminstone under de första besöken.

7 Kyl ner efter ett besök i ångbastun eller bastu. Låt din kroppstemperatur att gradvis anpassa efter spännande, och vänta några minuter innan en kylning pool eller annan kylning område.

Tips

  • Om du har några hälsoproblem som kan vara irriterad av en resa till ångbad eller bastu, inte driva lyckan. Bastu och ångbad kan orsaka mycket allvarliga biverkningar för dem med särskilda hälsofrågor, däribland personer med hjärtproblem och gravida kvinnor.