XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad som orsakar en Tyngre period?


Under loppet av en normal menstruation du förlora upp till 3 matskedar av blod. Om din mens är tung, förlorar du ungefär 5,5 matskedar. Att förlora så mycket blod kan påverka ditt liv genom att hålla dig från att gå till jobbet eller gå sociala evenemang. För att avgöra vad som orsakar dina tunga perioder, kan en läkarkonsultation och bäcken examen krävas.

hormonell obalans

Hormon obalans under puberteten och klimakteriet kan orsaka tyngre perioder hos kvinnor. En normal menstruationsperiod uppstår när det finns en stadig balans mellan hormonerna östrogen och progesteron. Om det finns en obalans av dessa hormoner, slemhinnan i livmodern håller bygga upp. När fodret skjul, det är tung blodförlust. Under puberteten, hormon obalans rätta sig ofta. Kvinnor som går igenom klimakteriet kan genomgå en gynekologisk undersökning för att utesluta cell avvikelser som kan orsaka kraftiga blödningar.

fibroids

Fibroider är godartade utväxter som ofta kan orsaka tunga perioder. Dessa utväxter, även kallad myomas, kan växa inne i livmodern, utanför livmodern och i väggen i livmodern. De är vanliga hos kvinnor i fertil ålder och kan vara så liten som en ärta eller så stor som en 8-månader gamla foster. Fibroids störa den normala menstruationsflöde och kan göra livmodern större, vilket resulterar i kraftiga blödningar. Behandling av myom kan innefatta läkemedel för att krympa de utväxter, eller kirurgiskt avlägsnande av fibroider eller av hela livmodern.

endometrios

När vävnaden som växer inuti livmodern börjar växa på utsidan av livmodern, utvecklar ett tillstånd som heter endometrios. Vävnaden utanför livmodern kan inte lämna kroppen under menstruation och fastnar. En smärtsam, rikliga menstruationer är resultatet. Endometrios kan orsaka fertilitetsproblem och bäckeninfektioner. Behandling med smärtstillande och hormoner är en möjlighet, som är kirurgiskt avlägsnande av endometrial tillväxt eller av hela livmodern.

hypotyreos

Din sköldkörtel gör hormoner som styr hur energin används. Om du har en underaktiv sköldkörtel, inte din kropp inte producerar tillräckligt med sköldkörtelhormon. Detta tillstånd, som kallas hypotyreos, kan orsaka tunga perioder, trötthet, sköra naglar, torr hud, förstoppning och ett försämrat minne. Om den lämnas obehandlad, kan hypotyreos resultera i en hjärtinfarkt eller stroke. Hypotyreos kan påverka kvinnor i alla åldrar, men är vanligare hos medelålders kvinnor. Ta sköldkörtelhormon piller under hela ditt liv är en vanlig behandling av hypotyreos.