XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sju sätt som sjuksköterska Bemanning effekter Lönsamhet


Sjukvården är ständigt letar efter sätt att förbättra inte bara service, men också lönsamheten. Med de stigande kostnaderna för hälso- och sjukvård, sjukhus och kliniker måste se till att de gör allt som står i deras makt för att minska kostnaderna utan att påverka kvaliteten på vården.

patienten yttrande

Eftersom sjuksköterskor använder normalt mest tid med patienter, är det viktigt att ha det bästa möjliga vårdpersonalen. Om patienter har en bra erfarenhet, de är mer benägna att komma tillbaka för framtida vård och hänvisa sina vänner.

personaltätheten

Även en av de mest kostsamma aspekterna av att driva en sjukvårdsinrättning är bemanning, forskning har visat att högre sjuksköterska till patient nyckeltal håller sjuksköterskor från att lämna på jakt efter bättre arbetsvillkor, vilket leder till bättre utbildade sjuksköterskor och mindre utgifter för utbildning för nyanställda.

Patientvård

Med bättre kvalificerade sjuksköterskor, patienter får bättre vård. De är mer benägna att återhämta sig snabbt, och mindre benägna att återtas eftersom de har ordentligt förberedda och utbildade när de lämnar.

Med hjälp av Sjuksköterskor kompetens

Många sjukvårdsinrättningar använder sina sjuksköterskor för uppgifter som en mindre specialiserad anställd kan göra lätt som att byta blad, gör pappersarbete och servering av måltider. Genom att anställa medarbetare som inte behöver ha samma utbildning och certifiering som sjuksköterskor för dessa uppgifter, sjukhus och kliniker kan spara pengar och utnyttja sina sjuksköterskor mer effektivt.

Inriktning

Finansiella aktörer och sjuksköterskor inte ofta se öga mot öga. Det är viktigt att etablera anpassning inom anläggningen så att sjuksköterskorna förstår den ekonomiska situationen, medan ekonomichefer förstå sjuksköterskans frågor. Mål bör fastställas för både utmärkt service samt lönsamhet.

Respekt

Sjuksköterskor bör respekteras. När en sjuksköterska känner hon respekteras och förstås, är hon mer benägna att göra ett bättre jobb. Respektera sjuksköterskor utbildning, sina åsikter och sin tid.

mentor

Många sjukhus och kliniker genomför mentorprogram med sina hälsovårdande personal. De kopplar upp en erfaren anställd med en ny sjuksköterska. De erfarna sjuksköterskor visar beteendet vårdinrättningen räknar så nya sjuksköterskor kan se vad som förväntas av dem. När ett mentorprogram genomförs på rätt sätt, är de förväntade fördelarna och resultat knutna direkt till ett företags resultat.