XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det finns en hel del vettiga skäl för att få en influensa skott, det viktigaste är att vaccinet räddar liv. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rekommenderar vaccination av alla vuxna som är i riskzonen för att bli sjuk från säsongsinfluensa eller överföra den till andra. Eftersom statistiken visar att så många amerikaner dör av influensavirus varje år som de dödas i trafikolyckor, råder CDC att vuxna får vaccinet så snart den blir tillgänglig. Det finns dock ett särskilt förfarande som sjuksköterskor och andra licensierade sjukvårdspersonal måste följa för att administrera influensavaccin till vuxna.

Instruktioner

1 Identifiera vuxna individer med hög risk att få influensa eller överföra den till andra. Dessa inkluderar sjukvårdspersonal eller personer som har kroniska sjukdomar, är äldre än 50 år, eller är bosatta i ett vårdhem eller annan långsiktig vård anläggning.

2 ge patienter med information om eventuella biverkningar. Fråga om det finns någon chans att en kvinnlig patient är gravid. Ta reda på om en person har några allergier, särskilt livsmedelsallergier, eller har tidigare upplevt allvarliga biverkningar efter att få en influensa skott.

3 Ge patienterna en kopia av ett vaccin uppgifterna (VIS), som förklarar både riskerna och fördelarna med att ta emot vaccinet. Se till att de förstår vad som står innan administrering av vaccinet. Svara på andra frågor patienten kan ha.

4 Administrera injicerbara vaccin intramuskulärt i deltamuskeln på axeln. Använd en nål 1 eller 1-1 / 2 inches i längd för vuxna. För vuxna personer som väger mindre än 130 pounds, använd en 5/8 tums nål. Välj en 22- till 25-nål för att injicera vaccinet.

5 Sträck huden vid injektionsstället så att det är tätt mellan tummen och pekfingret. Detta gör det lättare för nålen att tränga igenom, som orsakar mindre smärta. Rengör platsen med en alkoholservett.

6 Stick in nålen på inte mer än en 90-graders vinkel, injicera vaccin vid en långsam och stadig takt. Vuxna kräver en 0,5 ml dos av vaccinet. Dra ut nålen och täcka injektionsstället med ren kompress eller ett bandage.

7 Anteckna datum vaccinations gavs och din signatur och initialer i patientens journal eller immuniseringskalendern. Federal lag kräver att den typ av vaccination ges och administrerings registreras, liksom vaccinpartinummer och tillverkare. Många vårdpersonal dokumenterar också namnet och platsen för den plats där vaccinationen administrerades.

Tips

  • Vaccinatörer bör uppmuntra patienter att ta en kopia av VIS hem med dem eftersom det ger instruktioner till hur man rapporterar några biverkningar som kan uppstå. Friska vuxna yngre än 50 år har möjlighet att få vaccinet administreras via en nässpray som levereras in i varje näsborre.
  • injicera aldrig influensavaccin i en patients skinkor. Injicering i ett skikt av subkutant fett saktar frisättningen av virusantigenet. Dessa riktlinjer är för influensavaccination i endast vuxna, och bör inte användas för att vaccinera barn.