XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Att bygga din egen cykelhjul är en tillfredsställande utmaning, och prov snörning mönster för de flesta vanliga nav och fälgar är lätt att hitta. Vrida ekrarna tillsammans i en variant av en standard tre-cross snörning mönster offrar styrka för dekorativ effekt och är populär bland förare av fasta redskap cyklar. Sådana snörning mönster är inte allmänt tillgängliga och en viss mängd trial and error, liksom erfarenhet av att bygga standardhjul, kommer att bli nödvändigt om hjulet är inte att kollapsa på användning.

Instruktioner

Snörning Wheel

1 Snöra en sida av hjulet mycket löst, med hjälp av ekrar mycket längre än normalt, med det grundläggande mönstret från en standard två eller tre tvär snörning mönster, men i stället för ekrarna som går direkt från navet till fälg, vrid ekrarna tillsammans och genom försök och fel, räkna ut hur många vändningar att utföra på varje tvär att uppnå det önskade mönstret med ekern, kant och nav du har till ditt förfogande.

2 Vrid hjulet över.

3 Börja snörning den andra sidan av hjulet, genom att trä det par av ekrar, som kommer att sammantvinnade i form, efter det att mönstret för den första lagets snörning.

4 Det andra paret av ekrar för att vara löst spetsad på denna sidan bör vara motsatt det första paret.

5 Snöra det tredje och fjärde par av ekrar, som bör vara i 90 graders vinkel till den första och andra paret.

6 Slutföra snörning av ekrarna ett par i taget tills du har två löst gängade uppsättningar ekrar. Det är troligt att detta kommer att få mycket svårare eftersom processen närmar sig fullbordan. Om detta inte är fallet, kommer hjulet inte har tillräckligt med spänning, och det kan vara nödvändigt att åter gänga varje eker par med en ytterligare vridning. De sista ekrar bör se hjulet börjar känna fast och stabil.

Spänning och Svarv- och skärpnings hjulet

7 Placera hjulet i truing montern. Detta kan göras med hjälp av en uppåt cykel med hjälp av bromsbelägg som bromsok, men detta rekommenderas inte för en sådan komplex snörning mönster.

8 Börja dra åt ekrar, en i taget. Börjar på ventilhålet, arbeta metodiskt runt kanten. Det rekommenderas att du börjar långsammare än vad som skulle vara fallet med en vanlig snörning eftersom det finns fler variabler och spännprocessen kommer att ha oväntade effekter på spänningen i andra ekrar. Använd en halv eller fjärdedels varv av bröstvårtorna, även när spänningen är låg.

9 Korrekt spänning kommer att bli svårare att upprätthålla i en vriden talade cykelhjul som att ändra spänningen på en eker kommer att påverka på annat håll i hjulet. Om du har en tensionometer, använda detta för att säkerställa lika spänning i varje eker. Vanligtvis, beroende på ekrarna och fälgar utvalda, kommer detta att vara mellan 200 kg och 400 kg. På grund av de vändningar, blir det mycket svårare att äkta av tonen i plockade talade; klämma par ekrar kommer att ge dig en uppfattning om spänningen.

10 Justera ratten för radiell sant. Med hjälp av truing stativ, ignorera alla utom de största sido wobbler, se till att hjulet har inga höga eller låga punkter, lägga till eller släppa spänningar med halv eller fjärdedels varv på bröstvårtorna för att uppnå en i sidled sann hjul.

11 Justera ratten för sido sant. Använda bromsok på hjul truing stativ, lägga till eller ta bort spänningen på tvinnade par. Om du lägger spänning på den ena sidans par, ta bort en lika stor mängd spänning på samma par på motsatt sida för att upprätthålla radiell sant. Upprepa steg 1-4 tills hjulet är både radiellt och i sidled rätt under rätt och lika spänning runt hjulet.

Tips

  • Det kommer med största sannolikhet att bli nödvändigt att på nytt true hjulet betydligt efter den första ride, eftersom detta kommer att leda till mer rörelse bland ekrarna på en vriden ekerhjul än på en mer standard talade hjul. Ytterligare åter truing kan vara nödvändigt efter efterföljande åkattraktioner. Upprepa avsnitt 2, steg 1-5 efter varje körning tills du är säker på att hjulet är stabil under normala ridning belastning.
  • Ekrar fungerar i spänning, och denna spänning ger styrka i kompression, vilket avsevärt äventyras i dessa vridna snörning mönster, som ekrarna böjs och kan inte stödja navet underifrån när hjulet belastas som en rak eker. Friktionen mellan ekrarna innebär ekrarna är mer benägna att gå sönder som hjulet lastas och lossas. Detta innebär att hjulet är mycket större risk för brott under användning, och kommer att vara mycket svårare att fastställa när den gör. Twisted ekerhjul ser bra ut, men det är osannolikt att komma med någon garanti ska ekrar eller fälgar misslyckas under laster De är inte avsedda för att klara. Bära hjälm och undvika gropar.