XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan öka storleken på basen i Farm Dammar


Det är ingen hemlighet att stora bas kan komma från små vatten. Jordbruks dammar har en historia av att producera lunker bas, men inte alla dammar är skapade lika. Lite planering och damm förvaltning, men kan vända de flesta jordbruks dammar i stora bas fabriker.

Instruktioner

1 Välj en damm lämplig för att producera stora bas. Dammen bör ha ett dräneringssystem, en oregelbunden strandlinje, och en mängd olika djup.

2 Förbered dammen för lagring: Sink stenar och trä lock (trädrötter och loggar fungerar bra) på olika ställen i dammen för att ge bas livsmiljö. Lägga till en grus område kan också vara till nytta. Försök också att begränsa ogräs tillväxt för att undvika stagnation och mineral utarmning. Vissa växter är bra, men de kan ta över en damm om det inte hanteras noggrant. Växt gräs runt kanterna på dammen för att minimera erosion.

3 Lagra din damm med bass, bluegill och (eventuellt) kanal havskatt. Lager med 500-700 bluegill per tunnland och 100 channel catfish per tunnland i oktober, då lager 100 bass per tunnland följande juli. Moment fisk bör finger, inte vuxna; dessa är oftast tillgängliga via ditt tillstånd. Inte fånga fisk från en närliggande sjö eller älv att lagra din damm.

4 Undvik strumpan ytterligare arter. Crappie och grön solabborre kommer overpopulate med hämmad tillväxt, smallmouthbas biljettpris dåligt i en damm miljö, och gädda konkurrerar direkt med bass. Tanken är att skapa en fungerande rovdjur / byte förhållandet mellan bas och bluegill. Utan inblandning från andra oönskad fisk, bas och bluegill populationer kommer att hålla varandra i schack, och den individuella storleken av båda arterna kommer att öka.

5 Ta inte bort fisk från dammen i minst 3 år. Du kan fiska, men praktiken bara catch-and-release. När basen har vuxit, mantain en 15-tums minimi creel gräns och hålla så få bas som möjligt. Detta kommer att uppmuntra tillväxt.

6 Om din gård damm används för bevattning boskap, staket i ett litet område där boskapen kan dricka så att de inte stör resten av strandlinjen. Stranden är flera gånger trampas av boskap eller andra djur är skadligt för reproduktionen av dammfiskar.

Tips

  • Även om det inte är nödvändigt, kan din gård damm dra nytta av en automatisk matare som doserar kompletterande foder i form av pellets under hela dagen. Den extra näring kommer att göra bas att växa snabbare, och området runt mataren kan snabbt bli den bästa fiskeplatsen i din damm.