XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Dribbla Handoff kan vara ett effektivt vapen i offensiv systemet. Det är särskilt effektivt mot aggressiva defensiva lag som överspelar passerande körfält. Dribbla Handoff fungerar som både ett pass och skärm. Här är hur man ska utföra denna teknik.

Instruktioner

1 De två spelare som kommer att utföra dribbla överlämning ska kommunicera med varandra. Detta meddelande kan vara i form av kalla en pjäs, göra ögonkontakt eller kanske bara processen med en dribbling på andra signaler som en hand-off är att inträffa.

2 Spelaren med bollen droppar mot hans / hennes lagkamrat och den person som vaktar dem.

3 Eftersom dribbler närmar sig lagkamrat, han / hon skulle dribbla direkt vid lagkamrat försvarare.

4 Spelaren som kommer att ta emot handoff ska ställa in skärmen genom att försvararen bort och sedan klippa hårt mot dribbler.

5 Den dribbler skulle komma till ett hopp stopp ca 3 meters avstånd från sin lagkamrat försvarare. På hoppet stopp, han / hon ska skydda basket.

6 Mottagaren ska skära snabbt utåt skuldra hans / hennes lagkamrat.

7 När mottagaren metoder bör lagkamrat sätta bollen på hans / hennes utanför höft vara säker att den är skyddad från försvaret.

8 Mottagaren ska ta överlämningen från hans / hennes lagkamrat höft och agera snabbt för att korgen eller annan plats på banan för att fortsätta spela.

Tips

  • Den dribbler måste också tänka som en screener på överlämningen. En bra skärm är nyckeln till framgång för överkopplingen.
  • Mottagaren av handoff ska få separation från skärmen snabbt, så att kontrollanten är försvararen inte stoppa honom / henne.
  • Om motståndaren växlar på överlämningen skulle screener försegla hans / hennes försvarare och skär mot korgen.