XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är det möjligt att bli av med celluliter & amp; Bristningar?

Celluliter, orange-skal ser orsakas av fettdepåer precis under huden, och bristningar, rödaktiga streck eller linjer som orsakas av snabb viktökning eller förlust, är normala och förekommer ofta när kroppen förändras under naturlig tillväxt och åldrande. Celluliter och hudbristningar drabba människor i nästan varje ålder och vikt. Även om du kan minimera deras utseende, kan du aldrig bli av med dem för gott.

Celluliter: Ett vanligt problem

Cirka 90 procent av kvinnorna och 10 procent av män har celluliter, rapporterar Scientific American webbplats "The Science of Beauty" -serien. Det börjar vanligtvis visas runt 25 års ålder till 35 och inträffar när kollagenfibrer som ansluter fett på huden bryta ner, vilket gör att fettcellerna att bukta i en dimpled sätt. Celluliter verkar oftast runt knän, höfter och skinkor. Magen och baksidan av överarmarna kan också utveckla celluliter.

Bristningar i alla åldrar

Tonåringar kan utveckla bristningar under tillväxt sprutar, gravida kvinnor får dem som deras magar expandera och kroppsbyggare upplever dem som muskler volymförändring. Du kan utveckla rödbruna strimmor som en följd av snabb viktökning. Vanliga platser för bristningar är bröst, höfter, lår, skinkor, mage och bål. Vissa mediciner och medicinska tillstånd, såsom diabetes och Cushings sjukdom kan störa kollagen, den viktigaste byggstenen i produktion och orsakar bristningar hud.

Löften, löften

Eliminering av celluliter och hudbristningar är big business. Skönhetsprodukter och kosmetiska behandlingar lovar att radera dem, för ett pris. PubMed Health hemsida konstaterar dock att ingen existerande behandling eliminerar celluliter efter den utvecklas. Detta inkluderar viktminskning, massage och kirurgi. Krämer och salvor inte hjälpa dig gå ner hudbristningar, antingen konstaterar University of Maryland Medical Center. Dessa märken bleknar med tiden - blixt för att en silvrig eller vit färg - och i vissa fall kan försvinna helt och hållet när sträckningen är över. Laserbehandlingar är tillgängliga för både celluliter och hudbristningar, men resultaten är blandade.

Avskräcker utveckling

En hälsosam kost och livsstil är din bästa vapen mot celluliter och hudbristningar. Ät en diet som är tung i frukter, grönsaker och fibrer och hålla kroppen hydrerad att avskräcka celluliter. Öva regelbundet och hålla kroppen i en hälsosam vikt är också viktigt. Rökning ökar risken för att utveckla celluliter. I de flesta fall, men bristningar och celluliter utvecklas som en del av den naturliga ebb och flödet av liv - du kan inte undvika att växa i puberteten eller expandera under graviditeten. Du kan inte garantera att du kommer inte att utveckla dem, men du kan minimera deras utseende med brun utan sol kräm och smickrande kläder.