XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Orsaker till en Dexa Scan Test


Det är dags för din årliga checkup. Som du hör sjuksköterskan ringa ditt namn, du mentalt förbereda dig för den uppsjö av tester framöver. Du är van att de nålstick, kontrollera blodtryck, och de många gånger som du ombeds att ta ett djupt andetag. Men den här gången, berättar din läkare måste du ha en DEXA scan test, som är en DXA-scanning scan.

DEXA Scan Test

DEXA skannar är tester som diagnostiserar förlorade bentätheten. Genom att göra detta, kan de diagnostisera patienter med osteoporos.

Ålder

Kvinnor som är postmenopausala eller är åtminstone 65 bör ha dessa tester om det finns en familjehistoria av osteoporos eller annan benrelaterade förhållanden. Män bör också ha dessa tester om de är åtminstone 65.

Noggrannhet

Regelbundna röntgen är inte lika exakt som DEXA scan test. DEXA scan tester kan diagnostisera dig även om du har mycket lite benförlust.

mindre Strålning

Datortomografi utsätts kroppen för mer strålning än DEXA scan test. Så i detta avseende, DEXA scan tester är säkrare.

Kosta

En anledning att ha en DEXA scan-test i stället för en datortomografi test är kostnaden. DEXA scan test kostar i genomsnitt $ 250 per 2009, medan en datortomografi test kan kosta så mycket som $ 4800.