XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nordamerika fotbollhistoria


Lag från Rutgers och Princeton universitet spelade den första offentliga omgång nordamerikanska fotboll på 6 november, 1869. Spelet anpassades från både rugby och anslutningfotboll (aka fotboll). Den första professionella ligan bildades inte förrän 1903, och NFL (National Football League) inte existerade förrän 1920. År 1960 hade fotbollen blivit ett nationellt fenomen, och till denna dag, fyller en viktig nisch i det kollektiva "mind "av den amerikanska kulturen.

Födelsen av en sport

Nordamerika fotbollhistoria

Tidningar och tidskrifter bidrog till att sprida ordet om fotboll i dess tidiga år.

Efter den första inspelade offentliga fotbollsmatch i Nordamerika, började många högskolor att anta det som ett officiellt sanktionerad idrottsverksamhet. Sport författaren Walter Camp hade ett stort inflytande i att popularisera sporten genom sitt arbete på Colliers och Harpers Weekly. Camp kallas ofta "fadern av amerikansk fotboll," hjälper till att omvandla spelet i det vi vet i dag.

Rise i popularitet

Nordamerika fotbollhistoria

Den första professionella ligan bildades i Cincinnati, Ohio.

Organisationen för professionell fotboll kan spåras tillbaka till 1892, när förre Yale spelare William "Pudge" Heffelfinger in en $ 500 kontrakt med Pittsburgh områdets Allegheny Athletic Association, blev USA: s första professionella fotbollsspelare. Den första professionella ligan bildades 1903 i Ohio, men den första professionella mästerskapet fotbollsmatch var 1913 mellan Buffalo Prospects och Canton Bulldogs. När NFL bildades 1920 (som då hette den amerikanska Professional Football Association, byter namn till National Football League två år senare), fotboll som sport ökat kraftigt i popularitet.

Utvecklingen av NFL

Genom 1925, NFL hade 23 franchiseföretag som inkluderade både New York Giants och Detroit Panthers. Sent på säsongen, en av de största kupper skedde i att få nationell uppmärksamhet när University of Illinois spelare Harold "Rött" Grange undertecknade med Chicago Bears Björnarna drog publik av 36.000, och så småningom 75.000 för sin sista match den säsongen -. Den största publiken storlekar i professionell fotboll historia på den tiden.

Rollen av Television

Nordamerika fotbollhistoria

Broadcasting fotbollsmatcher via TV ökade kraftigt sportens synlighet och popularitet.

Den första TV-sända NFL spel uppstod på 22 Oktober, 1939, sänder till över 1000 TV-apparater. Genom 1950, Los Angeles rammar (som de kallades på den tiden) blev den första NFL-laget att televise alla sina hemma- och bortamatcher. Washington Redskins följde strax efter, tills det blev allmän praxis bland alla professionella fotbollslag. I december 1951 var den NFL Championship Game TV nationellt för första gången, med DuMont nätverket betala $ 75.000 för rättigheterna till spelet. NBC ersättas så småningom DuMont som nätverket för NFL titel spel 1954, betala $ 100.000 för rättigheter. Följande år, började CBS att sända NFL ordinarie säsong spel till utvalda TV-marknaderna nationellt. Även om det kan sägas att den tidiga delen av 20-talet dominerades av fotboll framför alla andra sporter (med kanske undantag för baseball), sin höjdpunkt under det 1960 perioden kan ha sagts att uppstå när, på en 1958 Championship leken, fotboll döpt till "största spelet någonsin spelat."

Utveckling av Super Bowl

År 1960, en rivaliserande fotbollsligan kallas den amerikanska fotbollsligan började spela i samband med NFL. Detta konkurrenstryck på NFL försmådde en fusion mellan de två ligorna. Detta ledde sedan till skapandet av mästerskapsmatchen pitting vinnarna i båda ligorna, Super Bowl, som har sedan dess varit den enskilt mest sedda tv-händelse i Nordamerika på årsbasis. På 1970-talet började NFL att planera stora spel för måndag kvällar under fotbollssäsongen, som på en mycket mindre utsträckning än Super Bowl, är också en viktig kulturell händelse i livet för de flesta amerikaner. Under 2006 NFL tillade torsdag och lördag natt spel, som sedan har lidit och möjligen tjänat till att öka fotboll synlighet och popularitet bland folket i Nordamerika.

Ungdom och High School fotboll

Nordamerika fotbollhistoria

Fotboll är en vanlig sport som spelas av nordamerikanska ungdomar.

Fotboll är också en populär sport bland höga, mellersta och även elementära skolbarn i Nordamerika. Lag vanligen sanktioneras av skolorna själva. Många barn deltar även i junior ligor som Pop Warner, en av de mest framstående ligorna i både Nord- och Sydamerika. Ungdomsfotboll verkligen börjat Burgeon nationellt runt 1960; av decenniets slut, ca 3000 Pop Warner lag var igång. Idag, cirka 5000 Pop Warner lag spela fotboll.