XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad gör att musklerna i nedre delen av ryggen och amp; Hip Area att dra åt?

Oavsett om du ser fram emot att tävla i nästa månads 5K eller tittar på din favoritfilm maraton från soffan, kan spända muskler i nedre delen av ryggen och höften störa dina planer. Den komplexa strukturen av muskler och nerver som stödjer din ländrygg och höfter hjälper till att hålla kroppen upprätt, och det blir involverad när du sitta, stå, gå, springa eller twist. Att hålla din ryggrad och höft muskler flexibel och skydda dem under din träning kan bidra till att förhindra obehag och eventuella skador i samband med spända muskler.

Nedre delen av ryggen och höftmusklerna

Extensor muskler kopplade till baksidan av din ryggrad hjälper till att hålla din ryggrad rak, kan du stå och ge stöd för att lyfta. Muskler som är knutna till den främre delen av ryggraden, inklusive magmusklerna, som kallas flexor musklerna, hjälper du böjer framåt, valv nedre delen av ryggen och hålla ryggen linje. Musklerna på sidorna är sneda. De fäster till ryggraden och gör att du kan vrida från sida till sida och upprätthålla korrekt hållning. Piriformis muskel löper från basen av ryggraden till den yttre höften. Pågående täthet av piriformis kan orsaka smärta i höften eller skinkan. Detta enligt Dr Timothy Maggs, skriva för SpineUniverse, kan så småningom leda till ischias resulterar i smärta reser ner skinkan och benet.

dekonditionerande

Muskler, bland annat i nedre delen av ryggen, höfter och mage, behöver regelbunden användning för att bibehålla styrkan som krävs för att stödja din ryggrad och rörelser. Svaga magmuskler åt höftböjarmuskelaturen och orsaka ryggraden kurvan inåt. Snäva hamstrings, den stora muskel på baksidan av låret, begränsa bäcken rörelse, som betonar musklerna i nedre delen av ryggen. Svaga höftböjarmuskelaturen ökar också kurvan i nedre delen av ryggen, vilket resulterar i tät nedre delen av ryggen och höftmusklerna.

Skada

Ett slag mot nedre delen av ryggen eller höften kan orsaka inflammation och svullnad som gör din muskler kontrakt eller skärpa. Lyfta felaktigt eller totalt dålig hållning resulterar ofta i nedre delen av ryggen spasmer som påverkar höftmusklerna också. Intressant medan regelbunden motion är ofta ett botemedel för nedre delen av ryggen och höftsmärta, för mycket motion kan också leda till muskelsmärtor och andnöd. Dr. Maggs konstaterar att löpare är särskilt känsliga för piriformis syndrom, en upprepad rörelse skada orsakad av över utbildning eller utöva utan att ge dina muskler tid att återhämta sig mellan körningarna.

Förebyggande

Dr Peter Ullrich, skriva för Spine-Health rekommenderar att utföra rutinmässiga styrkeövningar som fokuserar på flexor, extensor och sneda muskler, liksom rutin flexibilitet träning, såsom yoga, för att hålla hamstrings lös. Om du misstänker att en piriformis skada, med smärta i mitten av skinkorna eller köra ner på baksidan av benet, rekommenderar Dr. Maggs du inte utföra någon hip stretching rutiner eller ytterligare kör tills skadan har läkt helt. Kontrollera alltid med din läkare om du har svåra besvär eller smärta som inte löser snabbt.