XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Förstå näringsinformation kräver att utvärdera livsmedelsmärkning, samt förstå Förenta staternas Department of Agriculture: s rekommendationer för kost som presenteras i matpyramiden. Individuella livsmedelsprodukter bör bedömas mot en persons egen diet plan för att utvärdera kalorier och mängden av vitaminer, mineraler och fett. Betrodda resurser som Food and Drug Administration, Förenta staternas Department of Agriculture eller den amerikanska Dietetic Association kan hjälpa konsumenterna mer information om näringslära.

Instruktioner

Hur man ska värdera näringsinformation

En Studera matpyramiden att få en god uppfattning om rekommenderade typer och mängder av livsmedel. US Department of Agriculture rekommenderar fullkorn, en mängd olika frukter och grönsaker, magra mejeriprodukter, magert protein och hälsosamma oljor.

2 Läs den näringsmässiga etiketten på livsmedelsprodukter. Börja med informationen längst upp, portion.

3 Bestäm portion och mängden portioner som ingår i produkten. Vissa produkter har mer än en portion, och noterade näringsinformation är bara relevanta för en portion, inte hela behållaren.

4 Ta del av kaloriinnehållet. FDA föreslår att 40 kalorier per portion är låg, och 400 kalorier per portion är hög.

5 Läs närings information och vara medveten om de näringsämnen för att begränsa som fett, kolesterol och natrium. Näringsämnen som fibrer, järn, kalcium och vitamin A och C bör maximeras.

6 Ta en titt på procent dagliga värdet kolumn på etiketten. Den här kolumnen kommer att ge konsumenten en uppfattning om vad maten ger i förhållande till hur mycket av varje näringsämne ska vara i hela den dagliga kosten.

7 Analysera hur väl livsmedelsprodukten passar in i den dagliga kosten genom att jämföra livsmedelsmärkning och välja livsmedel som ger mer näring och färre fett och kalorier.

Tips

  • Om utvärderingen av näringsinformation är förvirrande, kan en dietist hjälper dig att dechiffrera etiketter och komma med en diet plan som passar dina unika behov.
  • Ingredienslistan på ett livsmedel etikett är ett bra sätt att avgöra om maten innehåller alla ingredienser som du kan vara allergisk mot.
  • FDA rekommenderar att begränsa mättade fetter och transfetter samt kolesterol.