XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man knyter anka lockbete


Jägare använder lockbeten för att locka änder inom skjutbanan. Medan jägare som jagar i fält kan helt enkelt placera lockbete på marken, måste de som jagar över vatten fästa ett snöre och vikt till sina lockbeten. De lockbete flyter, och vikten ligger på botten och ser till att lockbete inte flyta bort. Jägare kan binda vikter och linjer till sina lockbeten medan de jagar, men det är lättare att göra det hemma innan säsongen börjar.

Instruktioner

1 Välj en nylonlina som är en kvarts tum tjock.

2 Doppa linjen i tak tjära. Det borde räcka tjära på linjen för att täcka den med ett tunt lager. Efter den torkar, kommer nylonlinan skyddas, men tillräckligt flexibel för att binda in knop.

3 Fäst änden av linjen till lockbete. De flesta kommersiellt tillgängliga lockbete har en liten rund bit som att knyta linjen. Fäst linjen till lockbete med hjälp av en pålsteksknop (se Resurser).

4 Håll en tändare till taggen slutet av raden som sträcker sig utanför knuten. Smält linjen så att den inte kan glida genom knuten och oavsiktligt lossna.

5 Skära linjen så det finns fyra till fem fot mellan knuten och slutet av linjen. Fästa en vikt till slutet av raden. Använda en pålsteksknop att fästa linjen till en vikt. Använd en tändare för att smälta någon fras som sträcker sig utanför knuten.