XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den amerikanska Stroke Association beskriver stroke som en arteriell tillstånd som uppstår i blodkärlen som leder till hjärnan. I USA, stroke är den tredje vanligaste dödsorsaken efter hjärtsjukdomar och cancer. När en person har en stroke, betyder det att något blockerar blodkärlen, så att han inte kan transportera syre och näringsämnen till hjärnan. Det finns två typer av stroke: ischemisk och hemorragisk. Blodproppar eller andra hinder orsakar ischemisk stroke, och brustna blodkärl orsakar hemorragisk stroke. Tecken på en mötande stroke uppträda plötsligt och behöver omedelbar läkarvård.

Mini-Stroke Tecken

National Institute of neurologisk sjukdom och stroke konstaterar att en av varningssignaler om en mötande stroke är en transitorisk ischemisk attack, eller TIA. Detta är en mini-stroke där en person upplever mindre stroke-liknande symtom som inte orsakar permanenta skador om de behandlas. Till skillnad från vanliga stroke tecken, TIA tecken varar bara några minuter eller timmar.

plötslig domningar

American Heart Association sägs att det första tecknet på en mötande stroke är domningar eller svaghet. Detta inträffar på en sida av kroppen, som påverkar ansikte, arm och / eller ben. Plötslig detta tecken på en stroke påverkar rörlighet och orsakar en stickande känsla i dessa områden av kroppen.

Förvirring

En av de vanligaste tecknen på en mötande stroke är plötslig förvirring och problem med verbala skicklighet och förståelse. De försvagade ansiktsmusklerna leder till sluddrigt tal hos många människor och till och med drägglar på ena sidan av ansiktet. Ibland kan människor som har en stroke kan inte se dessa tecken, men andra runt dem oroa sig för sin vän eller familjemedlemmars plötslig förvirring.

Ögon Trouble

Plötsliga synproblem uppstå när en person upplever en mötande stroke. Detta tecken på en stroke orsakar en person att ha synproblem i ett eller båda ögonen, enligt American Heart Association. Vissa människor upplever dimsyn eller helt förlorar synen i deras ögon.

Balans och koordination

Det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och stroke säger att förlust av balans och koordination är tecken på en mötande stroke. Människor blir yr och har svårt att gå. Förlusten av balans och koordination kan vara farligt om en person är ensam och skadar sig själv.

plötslig Huvudvärk

American Heart Association säger att plötsliga huvudvärk är tecken på en pågående stroke. Till skillnad från vanliga spänningshuvudvärk, kan stroke huvudvärk vara allvarliga och människor upplever bländande, krossning smärta. Den huvudvärk blir så allvarlig att en person kan ha att ligga ner för att få någon form av lättnad.