XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det är naturligt att känna osäker på dig själv när du lär dig att något i ditt liv kommer att förändras. Emellertid är ohälsosamt att vara rädd till den punkt att undvika ändringar eller oförutsägbara situationer alla tillsammans. Undvika förändring av rädsla är ett vanligt symptom på ångest. American Psychiatric Association har funnit att "ångest är den vanligaste av känslomässiga störningar och påverka mer än 25 miljoner amerikaner." Undvika obekväma situationer kommer bara att öka din ångest och främja irrationellt beteende. Ju tidigare du söker hjälp att hantera din rädsla, desto lättare blir det att övervinna dem.

Instruktioner

1 Bekräfta att förändringar kommer att ske under hela livet. Även om du har makt att styra vissa aspekter av ditt liv, kommer det alltid att finnas oundvikliga förändringar i ditt eget liv, liksom livet för dem omkring dig.

2 Tala med din läkare om de symtom du upplever. Din läkare kommer att kunna ge en korrekt diagnos av dina symtom och notera behandlingsalternativ. Ofta gånger, kan ångeststörningar behandlas med terapi. Din läkare kan också ordinera medicin för att hjälpa bromsa din ångest och fokusera på att hitta sätt att hantera din rädsla.

3 Eliminera dåliga hälsovanor, såsom rökning, överdriven alkoholkonsumtion, droganvändning, ohälsosamma val av mat och brist på sömn. Ge din kropp med rätt kost och vila kommer att ge dig mer energi och kan bidra till att lindra nervös beteende. Mayo Clinic noterar "kolhydratrika måltider och mellanmål tros öka mängden serotonin i hjärnan, vilket har en lugnande effekt." Ät livsmedel rika på komplexa kolhydrater (såsom fullkorn), och äter färre enkla kolhydrater (socker).

4 Upptäck nya sätt att kanalisera din rädda energi och ångest. American Psychiatric Association konstaterar att de som lider av ångest kan uppleva "fysiska symtom som illamående och magen," fjärilar "i magen, hjärtklappning, häpnadsväckande lätt, och muskelspänningar." När du befinner dig upplever dessa symptom, gå en promenad eller träna meditationstekniker för att bidra till att lugna ditt sinne och kropp.

5 Gå med i en stödgrupp. Med regelbunden interaktion med andra som har haft liknande erfarenheter kan hjälpa dig att känna igen några av dina egna tendenser och hjälpa andra genom deras kamp.

Tips

  • Om du inte kan hitta en stödgrupp i ditt område, försök att gå en online stödgrupp.