XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kvaliteter av svamp


Noll fett, låga kalorier, låga kolhydrater och inget kolesterol: par dessa magiska kvaliteter med vitaminer, mineraler och fibrer och vad får du? - svamp. Denna otroliga grönsaker är faktiskt en svamp, och det finns över 14.000 olika typer av svamp enligt svamp expert Winston Craig. Av dem, säger Craig, endast 3000 är ätliga, och 700 typer av svamp är också kända för att ha medicinska egenskaper.

näringsvärde

Svampar är ett kraftpaket av näring. De innehåller protein, essentiella B-vitaminer som kroppen behöver, vitamin D, koppar och kalium, som hjälper cellerna att fungera väl och att reglera blodtrycket. Svamp erbjuda andra mineraler såsom fosfor, zink och magnesium. Svamp har också massor av fibrer som hjälper matsmältningen och hög vattenhalt som gör en person känner sig fullständigt utan överdrivet ätande.

antioxidanter

Svampar är sprängfyllda av selen. Detta mineral är en antioxidant som hjälper till att skydda kroppens celler från att skadas. Det hjälper också till att skydda immunsystemet. Celler som är friska och levande har en bättre chans att blockera uppkomsten av cancer, hjärtsjukdomar och åldersrelaterade sjukdomar. Selen är också känd för att vara viktig för att skydda män mot prostatacancer.

Umami eller femte Basic Taste

Sött, salt, bitter och sur var en gång betraktades som den enda grundsmaker. År 1985 var dock en femte grundläggande smak läggas till denna lista. Det kallades umami, eller en välsmakande smak, och svamp, särskilt de mörka sorter, är en rik källa till denna smak. Livsmedel är mer smakrika när de innehåller en stor mängd umami och denna smakrika attribut tillåter mindre salt tillsättas till livsmedel.

Vitamin D

D-vitamin är viktigt för att bygga och upprätthålla starka ben. Det är lätt tillgänglig från solen men inte från många livsmedel. Mjölk och apelsinjuice är vanligtvis berikade med detta vitamin, men svamp är den enda typ av produkter som innehåller D-vitamin naturligt. USDA rekommenderar för närvarande att människor konsumerar 600 internationella enheter (IE) av D-vitamin varje dag. En portion av rå maitake svamp innehåller en jättestor 943 IU.