XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Inversion Tabeller & amp; diskbråck

Kotorna i ryggraden är åtskilda av mjuka kuddar kallas diskarna. Dessa skivor fungerar som stötdämpare och låta din ryggrad att vara mer flexibla. De kan röra sig, eller bråck, mot ryggraden för en mängd olika skäl. Folk hänvisar ofta till ett diskbråck som "fallit" eller "spruckit". Diagnos och behandling, både kirurgisk och icke-kirurgisk, bör styras av din vårdgivare.

Om diskbråck

Mellankotskivan är sammansatt av två delar, en yttre fibrösa delen och en inre kärna. Herniation inträffar när kärnan skjuter genom det yttre fibrösa delen av skivan mot din ryggmärgen. Diskbråck sätter press på nerverna i ryggmärgen, orsakar smärta, svaghet eller domningar i armar, ben och rygg beroende på graden av diskbråck. Ischias, eller skarp smärta som sträcker sig från din botten på baksidan av benet, är det vanligaste symtomet. Vårdgivare diagnostisera diskbråck på kontoret genom fysisk undersökning, medicinsk historia, röntgen eller andra röntgenundersökningar.

inversion Therapy

Inversion terapi är en metod för spinal dragkraft, eller dekomprimering, som innebär att du är i en huvud-position. Teorin bakom inversion terapi är att minska trycket på nervrötterna och skivor i din ryggrad genom att ta bort det tryck som skapas av tyngdkraften. Detta öppnar också upp utrymmet mellan ryggkotorna, återigen, som ett sätt att minska trycket i ryggraden. Inversion tabeller är den metod som vanligen används för inversion terapi, eftersom de ger mest stöd till din kropp. En annan metod för inversion terapi innefattar användning av en stabiliserande ram att hänga.

fördelar

Inversion terapi har använts för att lindra smärta hos personer med diskbråck genom att låta din ryggrad att vara verkligt icke-viktbärande. Andra fördelar med inversion terapi kan innefatta bidra till att stärka ligament i kroppen, förbättra balans och rumsliga orientering samt stimulera dina cirkulations och lymfatiska system. Du kan uppleva minskad stress och ökad energi från att använda en inversion bord samt, även om skälen till detta kan helt enkelt bero på att ha en minskning av smärta.

Säkerhet

Om du har en hjärtsjukdom, högt blodtryck, glaukom eller är gravid, ska du inte använda en inversion bord, eftersom de sakta pulsen och öka blodtrycket. Inversion tabeller kan användas inom ett behandlingsprogram för personer med diskbråck, men vanligtvis är inte det enda behandlingsform. Säkerheten för denna enhet inte regleras av Food and Drug Administration och dess användning bör diskuteras med din vårdgivare.