XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad vitaminbrist orsakar minnesförlust?

En hälsosam kost är viktigt för att hålla dig energi fysiskt, men dåliga kostvanor länkar också till neurologiska eller hjärna, problem som minnesförlust. Små mängder av viktiga vitaminer som finns i din dagliga kost förse dig med de funktionella näringsämnen som du behöver för att hålla hjärnan och kroppen hälsa. Extrema vitaminbrist, men bakom minnes komplikationer i samband med medicinska tillstånd som demens och alkohol hjärnsjukdom.

Viktiga vitaminer

Tretton vitaminer är viktiga till din diet, vilket innebär att din kropp behöver dem för att fungera korrekt. Vitamin A, D, E och K är fettlösliga vitaminer som lagrar dina fettceller. C-vitamin och de återstående åtta B-vitaminer är vattenlösliga; Din kropp använder vad som behövs och eliminerar överskottet i urinen dagligen. För det mesta är nog en kost rik på frukt, grönsaker, spannmål och magert protein för dig att få dina dagliga behov vitamin uppfylls. Men det normala åldrandet, undernäring eller förmildrande omständigheter liknande förhållanden som orsakar malabsorption av näringsämnen kan hindra hur kroppen absorberar och använder dessa vitaminer, vilket leder till brist. Den vitaminbrist som oftast förknippas med minnesförlust är vitamin B-1, eller tiamin, även om andra B-vitaminer och vitamin D-brist kan kopplas till minnesförlust i samband med alkoholism, demens, Parkinsons sjukdom och Alzheimers sjukdom.

tiaminbrist

Tiamin, liksom de andra B-vitaminer, är ett viktigt näringsämne för metabolizing mat till energi och skydda olika nervsystemets funktioner. Höga koncentrationer av tiamin bor i hjärnan och stöd i väl fungerande enzymer som behövs för att producera signalsubstanser för tanke, rörelse, humör och minne. Även tiamin är lätt hittas i livsmedel som kyckling, fullkorn, nötter och bönor, ökar en diet exklusive dessa livsmedel risken för brist. Emellertid kan överskott av konsumtion av alkohol hindra absorptionen av tiamin och även orsaka brist. Svåra tiaminbrist leder Wernicke-Korsakoff syndrom, en neurologisk sjukdom som kännetecknas av symptom på förvirring, kort- och långtidsminnesförlust. Det rekommenderade dagliga intaget av tiamin för vuxna är 1,1 till 1,2 mg.

Vitamin B-3, B-6, B-9 och B-12

B-vitaminer har vardera kemiska uppgifter att uppfylla i kroppen, men som helhet en del av vitaminerna inte kan slutföra vitala processer utan närvaro av andra B-vitaminer. Till exempel, vitamin B-3, vilket är viktigt i matsmältnings metabolism, bygger på tillräckliga nivåer av vitamin B-6 att utföra sina metaboliska processer. På samma sätt, vitamin B-6, B-9 och B-12 arbetar tillsammans för att reglera aminosyran homocystein i blodet så att det inte produceras i överskott. Brist i någon av dessa vitaminer ökar risken för höga nivåer av homocystein, som är kopplad till tidig start av demens och Alzheimers sjukdom, konstaterar Linus Pauling Institute. Livsmedel som innehåller dessa B-vitaminer inkluderar hela korn, potatis, nötter, fjäderfä och gröna bladgrönsaker.

D-vitaminbrist

Preliminär forskning av National Institutes of Health och University of Exeter som rapporterats av online-publicering "Scientific American" anger att D-vitaminbrist kan länka till kognitiv försämring i form av demens. Vitamin D är oftast förknippas med benhälsa, men University of Exeter studien konstateras att mer än hälften av studiedeltagarna med demens var också D-vitamin brist. Dessa resultat är viktiga eftersom D-vitamin inte är lätt erhållas från matkällor, men forskning pågår för att hitta den exakta länken mellan D-vitaminbrist och kognitiv försämring. Du kan få D-vitamin från direkt solljus på huden men det kommer med risk för hudcancer. Adekvat intag av vitamin D är 400 till 600 IE per dag. Berikade mejeriprodukter och fisk innehåller detta vitamin.