XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det finns ingen mer effektiv defensiv skott i bordtennis än backhand skiva. Det håller bollen låg på bordet och förhindrar motståndare från att träffa en offensiv retur. Det tvingar också din motståndare att lyfta upp bollen för en anständig avkastning. Men backhand skiva är svår att bemästra och tar en hel del övning. Förstå det rätta sättet att slå bollen är nyckeln till framgång.

Instruktioner

1 Använd endast en skum paddel. Sandpapper och inverterad gummipaddlar ger inte effektiv skruv.

2 Hur man slår en Backspin Backhand i Ping-Pong

Hit en backhand spin endast av låga till medelhöga skott. Något högre bör vara mitt framför näsan. Slående en hög skott med en Bäckland skiva kommer bara att resultera i en hög avvisnings på den andra sidan.

3 Steg något framåt när du vrider paddeln tillbaka cirka 45 grader med handleden. Håll armbågen lätt böjda.

4 Hur man slår en Backspin Backhand i Ping-Pong

Kom genom bollen med din underarm. Håll handleden fast. Inte flick paddeln med handleden.

5 Följa upp med paddeln till den punkt som du vill träffa bollen. Vinkling av bollen är mycket viktigt, särskilt på en skiva backhand. Tvinga din motståndare att flytta för bollen. Det kommer att göra det svårare för honom att få rätt hissen, vilket är nödvändigt för att returnera en backhand skiva.

Tips

  • Det finns inget substitut för att öva när man lär sig en touch skott såsom backhand slice.
  • Om du misslyckas med att dra sig tillbaka efter att ha visat en backhand skiva, kommer du att vara i trubbel. Du kommer fram för att slå backhand och troligen lutad över bordet lite, så komma tillbaka till din färdigställning efter bollen. När du lutar framåt och avkastningen kommer djupt, kommer du inte vara beredd att slå en stark skott tillbaka.