XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vertikala hoppa, ibland kallad vertikal språng, är en förmåga som är anses i många atletiska kretsar att vara ett mått på prestationsförmåga. Till exempel, högskola och professionella scouter i basket och fotboll använda en vertikal-jump test för att hjälpa dem att bedöma en idrottares potential. En bra vertikala hopp kan vara en indikator på atletiska förmågor i andra sporter, liksom, inklusive volleyboll och friidrott. Idrottsmän använder också vertikala hoppa märken som ett sätt att mäta framstegen när de tränar för sin respektive sport. Resårband eller band motstånd, är ett verktyg som du kan använda för att förbättra din vertikala hopp.

Instruktioner

1 Rida en motionscykel i 5 till 10 minuter, gå eller jogga lätt att få dina muskler värms upp och blodet flyter innan du börjar träna.

2 Sträck ut dina benmuskler --- kalvar, quadriceps och hamstrings --- efter uppvärmning, för att bidra till att minska risken för personskador under träningen.

3 Utför gummiband knäböj, vilket kommer att stärka dina benmuskler, genom att stå på bandet med fötterna axelbrett isär och ena änden av bandet i varje hand. Böj till en squat position, som om du sitter i en stol, hålla ryggen rak när du sitta på huk och höja tillbaka upp. För att öka motståndet, håll bandet högre i varje hand.

4 Fäst ena änden av bandet till foten och ögla i andra änden över axeln för att skapa ett motstånd träning som kommer att isolera musklerna du använder för vertikala hoppa. Huka sig som om du är redo att hoppa, och explodera tillbaka uppåt som om du kommer att hoppa, men utan att lämna golvet. Du kommer att känna musklerna fungerar som du upprepa detta förslag.

Tips

  • Drick mycket vatten före, under och efter träningen. De flesta hälsoexperter rekommenderar minst åtta glas vatten per dag för alla människor, men särskilt för idrottare som tränar, eftersom vatten kommer att hjälpa till att hålla dina muskler hydrerad och förberedd för motion.