XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför baljväxter Inte Paleo mat?

Paleo diet är baserad på livsmedel dina jägare-samla förfäder åt under den paleolitiska perioden före införandet av jordbruket. De livsmedel tillåts på Paleo diet inkluderar säsongens frukter och grönsaker, etiska proteinkällor från vildfångad fisk, frigående kyckling och deras ägg och gräs utfodras kött samt fett från kokosolja, olivolja, avokado och enstaka nötter och mutter smör. Paleo diet uppmuntrar dig att eliminera alla korn, baljväxter, mejeriprodukter, socker och förädlade livsmedel från din diet. Eftersom jordnötter tog för lång tid att växa, var de inte konsumeras av tidiga människor. Förespråkare av Paleo diet undviker också jordnötter på grund av deras potentiella negativa hed effekter.

autoimmun problem

Baljväxter, precis som korn, innehåller lektiner och andra föreningar som har utvecklats av växter för att bekämpa insekter. Dessa lektiner öka intestinal permeabilitet och kan utlösa immunförsvaret att vända sig mot din egen kropp, vilket leder till autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit, multipel skleros, lupus och vitiligo, enligt Dr Loren Cordain. En av världens ledande experter på paleolitiska kost, är Cordain en medlem av fakulteten för avdelningen för hälsa och motion vetenskap vid Colorado State University och författare till "The Paleo Diet."

Proteashämmare och Anti-Näringsämnen

Baljväxter innehåller ämnen som kallas proteashämmare samt anti-näringsämnen, som kan hindra dig från att få tillräckligt med näring från din mat. Detta är enligt Robb Wolf, tidigare biokemist, elev Cordain och författare till "The Paleo Solution." Cordain hävdar att dessa antinäringsämnen, eller fytater, förhindra korrekt absorptionen av B-vitaminer, järn, zink, koppar och kalcium i tarmarna.

fytoöstrogener

Soja är rikligt konsumeras och finns inte bara i tofu, men även i soja hamburgare, soja korv och andra vegetariska alternativ. Soja är rik på fytoöstrogener, en förening som liknar östrogen, ett kvinnligt hormon. I kroppen, kan fytoöstrogener från soja antingen stimulera eller störa roll östrogener och är associerade med en mer smärtsam och längre menstruationscykeln hos kvinnor och lägre spermie hos män.

Trettio-Day Challenge

Om du vill ge Paleo diet ett försök, försök att eliminera alla baljväxter under en period av 30 dagar för att se om du känner någon skillnad. Baljväxter inkluderar inte bara bönor och linser, men även soja och alla sojabaserade produkter. Glöm inte att jordnötter och jordnötssmör hör också till baljväxter familj och rekommenderas inte på Paleo diet. Innan du gör några ändringar är det dock rekommenderas att konsultera din läkare och få lite blod arbete för att säkerställa att Paleo dieten är säkert för dig.