XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Spruckna Skiv Komplikationer

Det finns flera allvarliga komplikationer som kan orsakas av intervertebral skiva spricker eller herniations. Enligt MedlinePlus, inträffar ett diskbråck när en del av en ryggradsdisk-nucleus pulposus-tvingas genom skivans fibrösa yttre ringen och placerar trycket på de närliggande spinal nerver i ryggmärgen. De flesta diskbråck förekommer i nedre delen av ryggen och nacken.

Kronisk ryggvärk

Kroniska rygg eller nacksmärta är en vanlig komplikation vid brustna diskarna. Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke, diskarna är under konstant tryck, och som skivor urarta och vävnaden innesluta dem försvagas och till slut spricker, kan mitten av skivan sticka in i ryggmärgskanalen, det lilla hålet, genom vilket ryggradsnervrötterna exit. Skivan brott kan orsaka kronisk rygg och extremiteter smärta som ofta kräver ingripande av en kvalificerad sjukvårdspersonal. Om skivan bristning händer i nacken, kan kronisk nacksmärta utvecklas, tillsammans med arm smärta på ena sidan av kroppen. Om en CD-sprickor i nedre delen av ryggen, kan kronisk ländryggssmärta utvecklas, tillsammans med smärta i benet på en sida av kroppen. Brustna skivor är extremt sällsynta i mitten av ryggen eller bröstryggraden, även om de fortfarande kan generera betydande smärta om de inträffar.

Förlust av känsla eller svaghet

Förlust av känsel eller muskelsvaghet i extremiteterna kan inträffa med brustna skivor som orsakar långvarig nervrot irritation eller komprimering av spinal nervrot-en utlöpare av ryggmärgen. American Academy of ortopediska kirurger eller AAOS konstaterar att radiculopathy smärta reser ner en av extremiteterna, antingen en arm eller ett ben-i området de inblandade nerv, och att smärta i samband med radiculopathy är typiskt skarpa eller känns som en elektrisk stöt. Radiculopathy smärta ofta åtföljs av en myrkrypningar känsla, eller till och med fullständig domningar, tillsammans med muskelsvaghet i en av extremiteterna när de utför vissa aktiviteter. Radiculopathy själv är inte ett villkor, men det är en komplikation av en brusten diskbråck i nacken eller låg rygg. I vissa fall, särskilt om det finns diminished reflexer och progressiv muskelförsvagning, kommer den involverade spinalnervroten måste dekomprimeras för att lindra symtomen.

Förlust av tarm- och blås Funktion

Förlust av tarm- och blåsfunktion är en allvarlig komplikation av en brusten intervertebral skiva, och är en medicinsk nödsituation. Enligt Merck Manuals webbplats, skador och störningar, såsom en brusten skiva, kan placera trycket på ryggmärgen själv, i stället för bara de nervrötter, och störa ryggmärgen funktion. Ibland, en brusten skiva i nedre delen av ryggen eller ländkotpelaren komprimerar cauda equina-en bunt av nervrötter som sträcker sig nedåt från botten av ryggmärgen, och likna en hästs svans-och orsakar följande symtom: minskad sexuell respons och ljumske domningar, urinretention, förlust av fotled reflexer och förlust av tarm och blåsfunktion. Merck Manuals hemsida säger att personer med hästsvans symptom kräver omedelbar medicinsk vård, och att operation för att lindra kompressionen måste utföras så snabbt som möjligt.