XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har lightläsk orsaka magen fett?

Lightläsk verkar som den perfekta drycken alla smak av soda, men med noll kalorier - en dieter dröm. I verkligheten lightläsk är en långt ifrån perfekt dryck. Lightläsk är packad med konstgjorda sötningsmedel och kemikalier. Dricka lightläsk regelbundet i slutändan kan leda till att du gå upp i vikt, men ingen faktor kan tillskrivas till viktökning.

Artificiella sötningsmedel

Konstgjorda sötningsmedel har blivit ett populärt substitut för socker på grund av den lägre kaloriförbrukningen. En tesked vanligt socker innehåller cirka 16 kalorier. Regelbundna läskedrycker har ungefär åtta teskedar socker. Du kan eliminera dessa kalorier genom att ersätta socker med artificiella sötningsmedel. Vissa sorter av konstgjorda sötningsmedel faktiskt är gjorda av socker, vilket gör smaken mycket lika.

sockersug

Även lightläsk har mycket få eller ens några kalorier, kan det fortfarande vara en brottsling viktökning. De konstgjorda sötningsmedel som används i lightläsk kan utlösa sockersug. Retas dina smaklökar med lightläsk sötma triggar kroppen att förvänta ett skott av glukos, Purdue University forskare hävdar. När den förväntade dosen av socker inte arrrive börjar kroppen att längta efter det, som du sannolikt kommer att tillfredsställa med söt mat, forskare hävdar. Dricka lightläsk bidrar uppenbarligen till att göra ohälsosamma val under dagen, sabotera dina ansträngningar att gå ner i vikt.

substitutioner

Om du är orolig för att öka i vikt bör du överväga att skära ner på mängden av dietsoda du dricker. Trots att studier är entydiga, det finns hälsosammare dryck med mer näringsämnen. Friskare substitutioner inkluderar färsk juice, mjölk eller vatten. Försök lägga gurkor eller citron till ditt vatten för mer smak. Om du dricker läsk för koffeinhalten, överväga ett alternativ koffeinkälla. Kaffe och te är båda källorna som innehåller koffein. Te är lägre i koffein och närmare till den mängd som finns i dietsodavatten.

Säkerhet och långsiktiga hälso

När det gäller lightläsk och viktökning, är din bästa insats för att dricka det med måtta. Dietsoda konsumtion är kopplat till ett antal komplikationer inklusive fetma. Dricka lightläsk kommer inte att gynna din hälsa, eftersom det inte är rik på vitaminer och näringsämnen. Försök att undvika sodaförbrukning, kost eller vanlig, blir en del av din dagliga rutin.