XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Gatorade bra att dricka efter ett träningspass?

Sportdrycker har länge använts för att komplettera idrottsmän under och efter träning. Gatorade, likt andra sportdrycker, har näringsämnen som vatten inte ger till kroppen. Även om det kan vara ohälsosamt när konsumeras av inaktiva personer, dricka Gatorade efter långa pass kan ha en positiv inverkan på kroppen.

Effekter av motion

Motion förbrukar bränsle och resurser lagras i kroppen. Att hålla kroppen fungerar effektivt och säkert, ersätta dessa resurser regelbundet både under och efter träning. Motion kräver energi för att stimulera din arbetsbörda, och detta dras från fettdepåer, kolhydrater och andra källor i kroppen.

Motion skapar också värme och uppmanar kroppen att svettas för att kyla sig själv. Svettning orsakar en förlust av vatten och vätskor och kan leda till uttorkning om de inte ersätts. Under långa perioder av träning - 60 minuter eller mer - elektrolyter också kan gå förlorad.

Gatorade Fördelar

Gatorade, liksom många andra sportdrycker, använder arom och socker för att göra drycken mer tilltalande för gommen. Men socker är inte där bara för tillfredsställelse: dricka Gatorade efter ett träningspass bidrar till att öka kolhydrater och blodsocker i kroppen. Den ersätter också vätskor förlorade medan svettning. Elektrolyter, som hjälper till att reglera kroppens pH-balans, finns också via sportdrycker.

Användning

Pass varar mindre än 60 minuter är bäst genom att dricka vatten när du är klar snarare än en sportdryck. Också dricka vatten genomgående under träningen för att undvika uttorkning. För träning som varar en timme eller längre, kan sportdrycker som Gatorade hjälp fylla kroppens vätskor och samtidigt ge socker och elektrolyter för att öka din energi nivåer. Sikta på 2 till 3 koppar Gatorade, vatten eller en kombination av de två för varje pund förlorade under träning.

Nya trender

Enligt CBS News, aktuell forskning publiceras i "International Journal of Sport kost och motion Metabolism" avslöjade att chokladmjölk kan ha större fördelar för kroppens efter träningen återhämtning än Gatorade och andra sportdrycker. Detta är på grund av det protein som finns i mjölk, som hjälper musklerna återhämta sig, liksom kalcium, vitamin D och sockerarter. Men studien var begränsad, och det behövs fler studier för att avgöra om chokladmjölk är faktiskt bättre än Gatorade.