XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Symtom på höga kvicksilverhalter i blodet varierar från mindre försämring av perifera seendet till svår förlust av koordination och psykiska störningar. Dessa problem beror på hur kvicksilver kommer in i kroppen, hur länge kroppen exponeras för kvicksilver och hur kroppen väljer att svara.

effekter

Enligt Environmental Protection Agency, vanligaste symtomen är försämring av perifera seendet; störningar i förnimmelser, vanligtvis i händer fötter och ibland runt munnen; bristande samordning av rörelser som att skriva; försämring av tal, hörsel och promenader, muskelsvaghet; hudutslag; humörsvängningar; minnesförlust; och psykiska störningar.

typer

Enligt Medline Plus, kan hälsoproblem följd av exponering för elementärt kvicksilver, oorganiska kvicksilver salter eller organiskt kvicksilver.

Varning

Kvicksilverförgiftning uppstår oftast som ett resultat av att förtära kvicksilver förorenad fisk. De högsta nivåerna av kvicksilver finns normalt i marlin, titlefish, havsabborre, atlantisk soldatfisk, haj, makrill och svärdfisk.

kända Ties

I december 2008, skådespelaren Jeremy Piven hoppade av en Broadway-show på grund av en hög räkna kvicksilver.

Betydelse

En forskare från UCLA uppskattningsvis 30 procent av kvinnor i åldern 18-49 hade oorganiskt kvicksilver i deras blodomlopp under 2005 och 2006.