XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad händer när din golf grepp är för stor?

Om du vill rippa den, skulle du bättre har rätt utrustning för att gripa det ordentligt. Som klubbteknik expert Tom Wishon påstår, "Spela med rätt grepp storlek är enormt viktigt." Ett grepp som är för stor kommer sannolikt att sätta dig in the rough eller en bunker på en regelbunden basis. Golfbranschen använder diagram för att mäta greppet storlek enligt en formel som har funnits i decennier. Men den konventionella visdomen om greppstorlek är under attack, och den perfekta grepp storlek för dig är sannolikt att vara en fråga om trial and error.

Större är inte bättre

Om ditt grepp är för stor, kan du räkna med vandrande skott. Wishon förklarar att en alltför stor grepp ändrar negativt vinkel handleden på nedgången. Detta kan hindra dig från att rotera klubbhuvudet tillräckligt snabbt för att räta upp till bollen vid träffpunkten. Bleknar och skivor är en sannolik konsekvens. Bob Lamkin, ordförande i Lamkin Grips, en av de främsta grepp tillverkare, säger att alltför stora grepp tenderar att begränsa handrörelser, som påverkar hastighet på klubbhuvudet och resulterar i mindre avstånd. Alltför små grepp är inte tillrådligt heller - din handrörelse ökar alltför mycket och spelar förödelse med din noggrannhet.

Konventionell visdom för att definiera en alltför stor Grip

Enligt den konventionella visdomen, är greppet storlek rätt när du stänger dina händer runt klubben och fingertopparna bara missa röra basen av dina händer. Om fingrarna röra dina händer, behöver du en större grepp. Om det finns en märkbar klyfta mellan fingrarna och händer, behöver du en mindre grepp. Grepp kom fem grundläggande diametrar, från undermåliga till jumbo och kan anpassas så exakt som 1 / 64th inches. Men ett antal experter tror den konventionella visdomen är out-of-date.

Konventionell visdom krossat

I ett test utfört av Golf.com 2010, 24 golfare på olika förmåga nivåer slå bollar med hjälp av grepp enligt den konventionella monterings diagrammet. Nästan alla av dem föredrog en annan grepp storlek än diagrammet betecknas som lämplig för sin handstorlek. Ännu viktigare är endast fem av de 24 golfare slå sina bästa bilder med konventionellt monterade grepp. Golf.com slutsatsen, "Dina grepp kostar dig minst fem slag per runda."

New Wisdom

Enligt Golf.com, "är att experimentera med så många olika storlekar som möjligt." Det enda sättet att bestämma den bästa grepp Mät resultat på området eller med en lansering monitor för att avgöra vilka grepp ger dig mest distans och precision. Tom Wishon tror grepp komfort är nyckeln för golfare på alla förmåga nivåer. Genom att välja den mest bekväma storlek "händer och armar kan upprätthålla en säker grepp om handtaget utan överskott grepp tryck eller muskelsammandragning i underarmarna."