XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är de behandlingar för labyrinthitis?

Labyrintit är en inflammation i labyrinten i innerörat. Denna delikat struktur kan bli infekterade av en bakterie eller virus. Labyrinthitis kan också uppstå på grund av en autoimmun sjukdom. Vanliga symtom är yrsel, hörselnedsättning, svårt att stå eller hålla balansen, illamående, kräkningar och ofrivilliga ögonrörelser. En eller båda öronen kan påverkas. Behandlingsalternativ är beroende av underliggande orsaken till labyrinthitis. Vissa fall lösa inom några veckor utan behandling.

antibiotika

Antibiotika läkemedel förskrivs för labyrinthitis orsakade av bakteriella medel. En särskild antibiotikum väljs baserat på en kultur och känslighetstest som bestämmer vilken typ av bakterier är ansvarig och vilken typ av antibiotika lätt kommer att döda den. Antibiotika kan ges oralt eller genom venen.

antivirala

Om den skyldige är ett virus, kan ett antiviralt läkemedel ordineras. Dessa läkemedel är oftast ges oralt.

Steroider

Steroidläkemedel kan beställas om labyrinthitis är resultatet av en autoimmun sjukdom. De kan också vara till hjälp för att minska inflammation i den virala formen av sjukdomen. Steroider brukar ges oralt; de kan ges i venen i svåra fall.

illamående Medicinering

Du kan behöva medicin för överväldigande illamående och kräkningar. Dessa läkemedel kan ges oralt, som en injektion eller som ett stolpiller.

hörselrehabilitering

Mayo Clinic säger att vestibulära rehabiliteringsövningar kan beställas. Även kallad balans omskolning övningar, de innebär en terapeut lära dig ett sätt att flytta huvudet och resten av kroppen för att återfå din känsla av balans. Du sedan fortsätta att göra övningarna tills tillståndet förbättras.

yrsel Medicine

Du kan förskrivas yrsel medicin, precis som vad som ges till personer som blir sjösjuk. Dessa är vanligtvis ges som en oral tablett eller som ett plåster du placerar bakom örat. Andra antihistamin läkemedel kan också förskrivas.

Lugnande

En vanlig behandling för labyrinthitis är ett milt lugnande medel. Detta kan hjälpa dig att hantera förlusten av balans men du kan inte köra bil eller utföra kritiska uppgifter när de tar dessa läkemedel. De kan ges oralt eller som en injektion.

Kirurgi

Relativt få fall av labryrinthitis kräva operation. Detta kan utföras för att minska trycket och medge dränering av infektiös vätska.

bedrest

I andra änden av spektrumet från kirurgi är bedrest. Många fall av labyrinthitis härdas genom några dagar eller veckor av bedrest. Din läkare kan uppmuntra massor av vätskor. Din återgång till ett normalt liv kan komma långsamt när du lära hur man får ditt saldo utan att känna sig yr. The New York Times föreslår att du väntar tills en vecka efter dina symptom har beslutat att återvända till bilkörning eller utför andra farliga uppgifter.