XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En skabb angrepp orsakar klåda och obehag. En åtta-legged mikroskopisk kvalster kallade Sarcoptes scabiei hålor i huden och återger, skapar en allergisk reaktion i kroppen från sina ägg och avfall. Skabb passerar från person till person i nära kontakt och ibland i delade kläder eller sängkläder. Döda skabb kvalster behandlar infektionen, men patienten kan fortsätta att klia i flera veckor tills kroppen eliminerar alla kvalster "effekter.

Instruktioner

1 Se en läkare för en diagnos av skabb och för att få ett recept för permetrin eller krotamiton grädde. Ta recept till din vanliga apotek att få den fylld.

2 Applicera permetrin eller krotamiton kräm eller salva som föreskrivs över hela kroppen från nacken ner. Lämna kräm eller salva på i åtta timmar eller mer. Receptet kräm eller salva dödar skabb under en åtta timmars program.

3 Ta orala over-the-counter antihistaminer såsom difenhydramin enligt förpackningens anvisningar. Orala antihistaminer lindra klåda som orsakas av skabb efter behandlingen har dödat dem.

4 Applicera kylbalsam som behövs efter behandlingen för att lindra klåda och irritation. Bada i kallt vatten eller tillämpa cool komprimerar för att lugna huden.

5 Tvätta alla kläder, sängkläder och sängkläder som används av den smittade personen i varmt vatten och torka på hög värme i torktumlaren för att förhindra återinfektion. Torra ren någon textil poster som inte lämpar sig för tvättmaskin och torktumlare. Isolera någon produkt inte kunna tvättas bort från mänsklig kontakt under minst en vecka. Skabb kan inte leva utan mänsklig kontakt, så att de kommer att dö av svält.

Tips

  • Skabb passerar från person till person genom nära kontakt. Låt vänner och familj vet om eventuella skabb angrepp så att de kan söka behandling tidigt. Undvik nära kontakt med andra människor under en skabb infektion. Återgå till ordinarie verksamhet efter behandling.
  • Vissa skabb infektioner motstår lokal behandling. Se en läkare om skabb symtom förvärras efter behandling eller inte försvinner inom ett par veckor efter behandling. En läkare kan ordinera orala läkemedel för att döda skabb.