XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur vet fördelarna med bråckkirurgi


Bråck kan vara en smärtsam upplevelse, beroende på deras svårighetsgrad och de kan påverka nästan vem som helst. Chansen finns att du eller någon i din omgivning kommer att behöva operation för ett bråck under sin livstid. När och om det händer, är det viktigt att känna till fördelarna med din bråck operation.

Instruktioner

1 Ställ frågor om din läkare. Det finns inga dumma frågor och en god patient är en välinformerad en. Allt du kan tänka dig under det inledande samrådet ska riktas till din primära vårdgivare.

2 Fråga din läkare om dina alternativ så långt som vilken typ av operation du har. Det finns några alternativ för anestesi (allmän eller lokal) och kirurgi (öppen eller laparoskopisk).

3 Lär dig hur ett bråck fungerar. Ett bråck är i grunden den utbuktning av en av dina organ genom muskelvävnad. Det kommer att sätta dig till mods att veta exakt vad som händer i din operation innan du går in.

4 Forskning vilken typ av bråck du har. Beroende på platsen och svårighetsgrad av bråck, finns en mängd olika kostnader och fördelar som du kan överväga. Fråga din läkare exakt vilken typ av bråck du har. De grundläggande fördelarna med bråckkirurgi alla härrör från bråck reparation eftersom det inte finns något annat sätt att reparera ett bråck.
• Reparera bråck med så lite obehag som möjligt
• Uppnå lägsta möjliga pris för en upprepning
• Låt patienten att återgå till ett normalt liv så fort som möjligt

5 Consult online-resurser. Använd webbplatser som Yahoo Hälsa och PubMed för att få mer information om vilken typ av bråck du har och sätt att behandla det genom kirurgi (se Resurser). Några av bråck typerna är:
• Inguinal: En bråck i ljumskarna. En tår eller gap utvecklas i ljumskarna och innehållet i buken skjuter ut, orsakar smärta.
• Umbilical: Utvecklar runt området av naveln. Navelbråck kan upptäckas genom "outie" navel.
• incisional: Orsakas av svag vävnad nära en tidigare snitt. Kan variera i storlek från mycket små till mycket stora.
• Femoral: Förekommer 5 gånger oftare hos kvinnor än män. Utvecklar nära veck av benet.

6 Återgå till normalt liv. En av fördelarna med reparation av bråck är eliminering av smärtan din bråck orsakar. Efter några veckor (beroende på vilken typ av operation du har) bör du kunna lyfta vikt och motion också. Se till att du får din läkares tillåtelse innan du påbörjar ett träningsprogram efter bråck operation.

Tips

  • Om frågor uppstår efter inledande samråd, tveka inte att kontakta din läkare eller sjukhuset där de arbetar för att få dina frågor besvarade.
  • Håll din kirurgiska snitt ren med hjälp av aktuell tvål och vatten eller tvättsprit.
  • För att få ut det mesta av din bråckkirurgi, avstå från alla typer av lyft eller verksamhet som skulle sätta påfrestning på kroppen i allmänhet eller område av bråck specifikt.
  • Bygg upp till normal aktivitet långsamt. Genom att hoppa tillbaka till din gamla livsstil alltför snabbt, kommer du riskerar att få ett återfall, i vilket fall du kan behöva en andra operation.