XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Andra gissnings beslut är en ganska-vanligt förekommande. I själva verket visade en färsk undersökning att 80 procent av personer tyckte två gånger om de beslut som de gjorde. Detta gör inte bara förlänger din beslutsprocess, men det dränerar tid och energi och kan även orsaka ångest och lägre självkänsla. Idag är dagen för att återta en del av de dyrbara minuter tillbringade andra gissa och lära sig att fatta ett beslut utan att tänka två gånger.

Instruktioner

1 fatta viktiga beslut på morgonen. Enligt Lynne Lamberg, medförfattare till "The Body Clock Guide till bättre hälsa," studier har visat våra kroppar är kopplade till tänka klarare och göra bättre beslut mellan 9 och 11 är Anledningen till detta är evolutionär, som går tillbaka till förhistorisk tid när jägare var tvungen att bestämma vilken väg att fortsätta på morgonen.

2 Lita på din instinkt, och fatta ett beslut i två sekunder. Forskare säger att detta är hela tiden hjärnan behöver för att analysera informationen och göra ett bra beslut. Spenderar mer än två sekunder att fatta ett beslut kan leda till att din hjärna tvingande din instinkt. I själva verket, studenter som ett test vid University College London tjänade en poäng som var 20 procent högre när de tvingas att välja ett svar omedelbart, jämfört med andra testpersoner som hade tid att fundera över varje fråga.

3 Ät en söt mellanmål innan vi fattar ett beslut. En studie Cambridge University visade att fatta ett beslut om en tom mage resulterade i ett negativt utfall 50 procent av tiden. På samma sätt, i en Florida State University studie fick försökspersonerna ett val mellan tre olika svar, och 64 procent av patienterna gjorde mest irrationella val när deras glukosnivåer störtade.

4 Lämna det till öde. Forskning visar individer som rullar en tärning eller kasta ett mynt är mer nöjda med sina beslut i det långa loppet. Eftersom instinkter leder ofta till det rätta svaret, att förlita sig på ödet ger dig en snabb, konkret sätt att mäta hur du känner. Om du kastar ett mynt eller rulla tärningarna för att göra ditt beslut och hamna besviken med resultatet, vet du vad val att göra.

5 Fokus på något annat. Enligt forskare vid University of Pittsburgh, när du tillbringar tid att tänka på något annat, kommer det rätta valet gör sig uppenbart. Genom att tillbringa en hel del tid att tänka på något annat än frågan är balansen mellan höger och vänster hjärnhalvorna störs. Detta resulterar i bättre beslutsfattande, så ge din hjärna en paus.

Tips

  • Få tillräckligt med sömn kommer att underlätta beslutsfattandet.
  • Även familj och vänner kan hjälpa dig att fatta beslut, försök att inte involvera dem när du tänker på att göra ett beslut utan funderar över den. Chanserna är de skulle ändra dig.