XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ris sirap eller rismalt avser ett sötningsmedel skapas genom att lägga enzymer för att stänga av stärkelse av ris till socker. Termen bruna avser färgen på sirap, eftersom vitt ris används vanligen för bearbetning. Detta sötningsmedel är vanligtvis säljs i hälso avsnittet av din butik, men det är ett socker, och som allt socker, är det bäst att konsumera det med måtta. Om du försöker att välja en lägre fruktos alternativ till agave sirap, som är 90 procent fruktos, kan ris sirap vara ett bra alternativ för dig.

fruktos innehåll

Ris sirap innehåller en liknande mängd kolhydrater jämfört med andra sötningsmedel, men det har en lägre halt fruktos. Närmare bestämt är halten av ris sirap socker delas mellan 50 procent lösliga kolhydrater, 45 procent maltos och tre procent glukos, enligt TriedTastedServed.com. Innehållet fruktos specificeras inte, men det verkar vara nära noll.

glykemiskt index

Ris sirap har en relativt lågt glykemiskt index jämfört med andra sötningsmedel, vilket innebär att det inte kommer att höja ditt blodsocker så snabbt som vanligt socker eller ren glukos. Den glykemiskt index av ris sirap är i samma storleksordning som glykemiskt index av honung och agave sirap, enligt "Organic Lifestyle." Honung och agave sirap har ett lågt glykemiskt index på grund av sin höga halt fruktos, men lågt glykemiskt index av ris sirap är på grund av dess höga maltos innehåll.

Fruktos vs. Maltos

Många hälsomedvetna människor försöker undvika hög fruktos sötningsmedel, speciellt hög majssirap, eftersom intag av hög fruktos är associerad med fetma, insulinresistens, typ 2-diabetes och nonalcoholic fettiga leversjukdomen, enligt Dr Robert H. Lustig, en professor i divisionen av Endocrinology vid University of California, San Francisco. Emellertid är den dominerande socker som finns i ris sirap maltos. Maltos görs av två molekyler glukos bindning tillsammans. Trots att studier visar att fruktos verkar vara värre än glukos, bör du inte gå överbord med ris sirap. Ett högt intag av socker, oavsett om det är från glukos eller fruktos, kan vara skadligt för din hälsa.

överväganden

Att hålla sig frisk, behålla din vikt, förebygga kroniska sjukdomar, och hålla fruktos intag låg genom att undvika att konsumera en stor mängd socker från godis, godis, bakverk, frukostflingor, snacks, desserter och läskedrycker. Om du sockra din naturell yoghurt eller skål med sockerfria gammaldags havregryn, kan du använda en liten mängd av sötningsmedlet i ditt val, såsom ris sirap, men begränsa sig till en mycket liten mängd. Bli av med din söta tand genom att gradvis minska mängden sötningsmedel din användning för att förbättra din hälsa och kroppsvikt.