XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man löser torra fötter


Torra fötter är ett problem för både män och kvinnor. Om fötterna inte får tillräckligt med fukt, kommer de att bli torr. Torra fötter känner grov vid beröring. De kan klia och ofta har gulaktigt röda fläckar. Det är viktigt att alla som lider av torra fötter fixa dem så snart som möjligt. Annars kommer den torra fläckar börjar spricka och blöda. Sprickorna kommer att vara i riskzonen för att utveckla en infektion som skulle kräva användningen av antibiotika. Det finns flera saker hemma som kan användas för att behandla torra fötter.

Instruktioner

1 Använd en pimpsten för att ta bort döda hudceller på undersidan av dina torra fötter. Detta måste göras innan du börjar arbeta på fuktgivande fötterna.

2 Häll varmt vatten i en fot badkar. Tillsätt lavendelolja och Epsom salter. Uppståndelse. Blötlägg fötterna i denna badkar för 15 minuter. Lavendel kommer att koppla dig som saltet har en chans att arbeta med helande dina torra fötter.

3 Använd en fuktighetskräm på undersidan av dina fötter flera gånger under dagen. Välj en fuktighetskräm som innehåller antingen aloe eller vitamin E. Båda dessa är väl kända för sin förmåga att läka torr hud.

4 Gnid några hydrerad vegetabilisk olja över hälarna strax före sänggåendet. Placera omedelbart ett par vita strumpor över fötterna. Detta kommer att hålla oljan från att torka av dina fötter när du sover. När du vaknar, kommer dina fötter vara väl hydrerad och smidig.

Tips

  • Se till att skorna du bär inte för hårt. Trånga skor skaver mot dina torra fötter och göra problemet värre.
  • Använd inte färgade strumpor. Färgämnet kan läcka in i huden och irritera den.
  • Kontakta läkare om dina torra fötter inte läker ordentligt, eller om du tror att några sprickor i fötterna kan ha blivit smittad.