XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vitamin B12 är nödvändig för att behålla ditt minne, hälsa och balans. Detta väsentliga vitamin finns i många kött, fisk och mjölkprodukter. Patienter med hygienkrav kan kräva tillskott.

Mat

Vitamin B12 finns i mjölkprodukter, fågel, ägg, skaldjur, nötkött, sötvatten och saltvatten fisk. Det finns även i berikade livsmedel och tabletter eller skott.

Fungera

Vitamin B12 frigörs från protein i maten när saltsyra i magsäcken når den. Vitaminet absorberas i blodomloppet och sedan absorberas i tarmkanalen.

fördelar

Kroppen kan upprätthålla sunda röda blodkroppar och nervceller med ett förråd av vitamin B12. Det är viktigt i processen för att skapa DNA.

effekter

Kosttillskott och skott av vitamin B12 kan förskrivas till patienter med Crohns sjukdom, megaloblastisk anemi och perniciös anemi att lindra vissa symtom.

Varning

Äldre människor, människor strikta vegetarianer och som inte kan absorbera och behålla vitamin B12 kan lida av farliga symptom, inklusive muskelsvaghet och förlust av balans, vilket kan resultera i fall och skador. Perniciös anemi hindrar kroppen från att absorbera B12.