XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Orsaker till kramp med någon period och inte gravid

Hoppa över en period är en vanlig företeelse för många kvinnor. När tillsammans med magkramper och vetskapen om att hon inte är gravid, kan en kvinna bli berörda. Oftare än inte, magkramper och en frånvarande tid är helt enkelt två separata symptom som sammanfaller samtidigt. Det finns emellertid vissa förhållanden, där buksmärtor och avsaknad av menstruation kan vara symptom på något mer allvarligt.

cystor på äggstockarna

Cystor på äggstockarna är vätskefyllda säckar som utvecklas på äggstockarna. De två vanligaste cystor är follikelcystor och corpus luteum cystor. Follikelcystor bildas när säcken inte bryta upp för att frigöra ett ägg vid ägglossningen, istället säcken fortsätter att växa. Det amerikanska Department of Health and Human Services rapporterar att dessa typer av cystor går oftast bort inom tre månader. Corpus luteum cystor bildas när säcken inte absorbera i kroppen efter ägget släpper. Fluid börjar bygga i säcken. Dessa cystor kan växa upp till fyra inches och kan vrida eller blöder orsakar smärta. Dessa cystor går ofta bort inom ett par veckor och sällan är cancerogena. Fertilitetsläkemedel kan öka risken för gulkroppen cystor.

Äggstockscancer

Orden äggstockscancer kan verka skrämmande för kvinnor utan kramper och brist på menstruation inte nödvändigtvis lika med en cancerdiagnos. Äggstockscancer är ofta kallas en tyst mördare eftersom så många symptom härma andra sjukdomar. Äggstockscancer vanligen blir feldiagnosticeras colon irritabile, stress eller till och med depression, enligt MayoClinic.com. Symtom på äggstockscancer inkluderar buktryck, fyllighet, svullnad och uppblåsthet, urinträngningar, bäckensmärta och förändringar i menstruationscykeln. En kvinna kan märka att kläder är plötsligt tätt runt hennes mitten. Kvinnor misstänker äggstockscancer bör boka en tid med sin gynekolog för en grundlig undersökning. Äggstockscancer fångas i de tidigaste stadierna har den bästa chansen för en fullständig återhämtning.

autoimmun oophoritis

Autoimmun ooforit är en inflammation i äggstockarna på grund av att kroppen angriper sina egna celler. Denna inflammation resulterar i förstörelse, härdning och vissn av äggstockarna orsakar en förlust av fertilitet och en minskning av hormonproduktionen. Johns Hopkins Medical institutioner rapporterar att autoimmun ooforit står för cirka tio procent av tidig ovariesvikt. Autoimmun ooforit kan orsaka smärta i nedre buken, feber, trötthet, flytningar och brist på menstruation. Från och med 2010, har ingen immunosuppressiva läkemedel som visat sig både säkra och effektiva under prospektiva randomiserade studier, enligt Johns Hopkins medicinska institutioner.