XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man ställer in en Jigging Pole för Isfiske


När det gäller is fiskeredskap, är den allmänna regeln kortare är bättre. För en isfiske jiggstav - en stång som används för att dra jiggen upp och ner, studsar den från botten - det är också sant. Håll jiggstaven kort och stout att bibehålla fast handling under isen mete sessionen. Dessutom är stången installationen bortkastade om du inte matcha upp det med en isfiske jigg. Dessa jiggar är mer vertikalt än horisontellt, så att du kan studsa drag med jigg åtgärder genom isen hålet.

Instruktioner

1 Linda linje över en trähandtag. Det finns två skolor av tanke på formen av handtaget; en skola föredrar en rund, dymling form medan den andra föredrar en rektangulär form. En runda handtag kan du spola ut linjen snabbt och jämnt, men du riskerar att förlora linje från sidorna. Rektangulära handtag kräver att vrida handtaget om och om igen för att spola ut linjen, men är mycket mindre benägna till sida-glider med linjen. Det är ett subjektivt val.

2 Ta slutet av buffrade linjen och köra det upp genom en stav tom som har en enda metall guide - den runda metallslingor linjen är trädd genom - i mitten och en liten guide vid spetsen. Tryck linjen genom guiden och dricks slinga.

3 Dra flera fötter linje genom guiderna och knyt en isfiske jigg till slutet av raden med en Palomar knut.

4 Lägg sänken till linjen om du fiskar djupt vatten. Använd split sköt sänken och placera dem minst åtta till 12 inches ovanför jiggen.