XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är de behandlingar för njursten när man är gravid?

Njursten, eller njursten, är en ovanlig sjukdom under graviditeten. Majoriteten av stenar består av kalciuminnehållande kristaller. Som en av de vanligaste orsakerna till buksmärtor hos gravida patienter i den andra och tredje trimestern, njursten brukar passera utan behov av behandling. Men eftersom de har visat sig vara associerad med en högre risk för att ha tidig födsel och i allmänhet är svårare att hantera under graviditeten, är det viktigt att vara medveten om andra möjliga behandlingsalternativ.

Konservativ "vänta och se" Therapy

Majoriteten av gravida kvinnor med njursten svarar bra på konservativa "tittar och väntar" terapi, vilket inkluderar att öka vätskeintaget, undvika för mycket kalciumintag (inte över 1000-1200 mg / dag), korrekt smärtlindring och antibiotika om det finns en infektion. Paracetamol (Tylenol) ger tillfällig smärtlindring och andra smärtstillande medel kan förskrivas efter bedömning av vårdgivare. Om detta inte fungerar, då andra förfaranden kan vara nödvändiga. Ökad smärta, förekomst av infektion eller tidig förlossning särskilt förtjänar ett kirurgiskt ingrepp.

Utereroscopy

Traditionellt har urologists stöds ureteroscopy (bryta upp sten), eller placeringen av en stent eller ett rör för att snabbt dränera det drabbade området runt stenen eller obstruktion, vilket diskuteras ytterligare nedan. En uretoroscopy involverar passagen av ett tunt rör som kallas en ureteroskop upp i urinvägarna till stenen, som tillåter en läkare att titta på stenen och göra en mer säker diagnos. Instrument används sedan för att ta bort stenen eller bryta upp den. Det håller på att bli allmänt accepterat som en första linjens strategi och har visat sig vara säker och effektiv under alla stadier av graviditeten. Däremot kan stora stenar (större än 1 cm) inte behandlas med denna metod.

Stent eller Tube Placering

En urinledarstenten (som ett ihåligt rör) eller en nefrostomi rör kan behöva placeras i urinledaren (rören som transporterar urin) för att dränera urin och eventuellt stenpartiklar. Minimal eller ingen anestesi kan användas, och detta förfarande är vanligtvis framgångsrika. Byte av rören och urin obehag kan orsaka problem. Definitiv behandling av stenarna kan oftast fördröjas tills efter leverans.

kontraindicerat Behandlingar

Öppen kirurgi med narkos att ta bort stenen, och shockwave terapi för att bryta upp sten, kan vanligen ges till patienter som inte är gravid. De är dock inte anses vara säkra under graviditeten på grund av risker för fostret.