XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Smärtor i urinblåsan är förenligt med att ha polyper, som är små, godartade överväxter som utvecklas i urinblåsans foder. Med matsmältningsbesvär, illamående, halsbränna, skarpa urinblåsan smärta, infektioner och svullnad kan indikera blås polyper. Efter att få diagnosen av en läkare, bör någon som lider av urinblåsan polyper förbereda sig för polyp avlägsnande, vilket är en relativt snabb procedur som utförs i ett sjukhus. Eftersom polyper kan återvända, måste du vara vaksam vid första tecken på smärtor i urinblåsan för att förhindra överväxt, cancer, och urinvägsproblem.

Förberedelse

Människor som förbereder sig för en blås polyp avlägsnande bör avstå från urinering i en timme före provet. Läkaren kan förskriva vissa smärtstillande för att ta innan operationen. Väl inne i läkarmottagningen kommer du ligga med benen isär medan sköterskan administrerar antiseptisk och lokalbedövning till genitala regionen. Man kan välja för att få allmän anestesi, men det är inte nödvändigt för en sådan snabb operation.

Procedur

Läkaren kommer långsamt in en tunn cystoskop, en smal, rörliknande anordning, genom urinröret och upp i urinblåsan. Du ska inte känna någonting. När cystoscope är på plats, kommer läkaren att sedan fylla blåsan med steril koksaltlösning så att han kan se insidan av urinblåsan lätt med en liten kamera i slutet av den cystoskop. Han skär sedan polyper med en liten instrument via cystoskopet eller förstör vävnaden med elektrisk ström och drar instrumenten från kroppen. Det finns inget behov av suturering eftersom det inte finns några synliga nedskärningar på kroppen.

efteråt

Efter att ha polyperna bort, kan du uppleva smärta vid urinering och kanske lite blod i urinen. Läkaren kan ordinera smärtstillande och råda dig att dricka mycket vatten för att spola ut saltlösning och påskynda återhämtningen.

Förebyggande

Sedan har godartade blås polyper är starkt förknippad med rökning, är det bäst att minska eller sluta röka helt för att förhindra upprepning. Medelålders män har en högre förekomst av polyper och människor som bor i ett mycket urbaniserat område är mer benägna att få polyper, så frisk luft och hälsosam mat kan vara till viss nytta för att förebygga urinblåsan polyper.

komplikationer

Vissa komplikationer som kan uppstå från obehandlade urinblåsan polyper inbegripa eventuell malignitet och metastasering och kronisk inflammation och smärta. Bladder polyper nästan aldrig gå iväg på egen hand, så om du lider av polyper, har dem kirurgiskt bort så fort som möjligt. De flesta patienter som har urinblåsan polyp avlägsnas kirurgiskt ingrepp kan gå och gå tillbaka till jobbet nästa dag.