XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En idrottare maxpuls är det största antalet gånger hjärtat kan dra ihop sig i en minut. Genetics bestämmer maxpuls och antalet varierar för varje aktivitet. Eftersom kör är en stor genomslagskraft verksamhet, löpare har vanligtvis en högre maxpuls än cyklister gör. Därför förlitar sig på samma nummer för både sport ökar en idrottsman risk för överträning.

Cyklister har två sätt att mäta maxpuls. Den första och minst exakt metod är att subtrahera en idrottsman ålder från 220. För kvinnor är den föreslagna formeln 226 minus idrottaren ålder. Det andra förfarandet innefattar lite mer svett och ansträngning, men är ett mycket mer effektivt sätt att mäta en cyklists maximal hjärtfrekvens.

Instruktioner

1 Värm upp långsamt genom att trampa lätt för fem till tio minuter iklädd en pulsmätare. Du bör sakta öka din insats så att andningen är hårdare i slutet av uppvärmningen.

2 Öka din intensitet gradvis under de närmaste 10 minuter tills andningen känns svårt. Det bästa sättet att göra detta är att trampa upp en lång backe med en stadig grade.

3 Ramp upp din intensitet igen under de kommande fem minuter tills andningen blir mycket hårt.

4 Sprint så fort som möjligt, sittande eller stående, för åtminstone en minut, håller denna maximala hastighet och intensitet så länge som möjligt.

5 Anteckna maxpuls. För referens, en tonåring maxpuls vanligtvis genomsnitt 220. Alla maximala varierar, men detta antal droppar i allmänhet genom ett slag varje år. Denna minskning är dock inte alltid förekommer i välutbildade idrottare.

Tips

  • En klinisk test är ett annat effektivt sätt att mäta maxpuls. En läkare eller sjuksköterska kan ge dig test vid en klinik, eller så kan du ta testet i området under ledning av en expert tränare. Kardiologer och övningphysiologists rekommenderar detta test för idrottare som är 35 år och äldre, med risk för hjärtsjukdomar, har lett en stillasittande livsstil eller är överviktiga.
  • Konsultera en läkare innan du påbörjar någon ny eller intensiva övningar.