XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Promenader och motion före 36 veckors graviditet

När du närmar dig den 36: e veckan av graviditeten, har kroppen fått mer tyngd, din tyngdpunkt har förskjutits och kroppen är under ny fysisk stress. Bestämma en säker träningsprogram kan vara förvirrande och lämnar du undrar vad som är acceptabelt och hur man håller ditt barn friska. Oavsett om du var aktiv innan graviditeten eller inte, utövar under denna tid kan förbättra din hälsa och samtidigt förbereda kroppen för arbete om det görs enligt läkarens rekommendationer och på ett säkert sätt.

Fördelarna med motion

Daglig motion bidrar till att upprätthålla en mager kroppssammansättning och främja bättre fysisk hälsa. Under graviditeten, det finns fler fördelar för dig och barnet från träning. Motion kan bidra till att lindra ryggsmärtor från att övervikt på framsidan av kroppen. Träning kan öka din uthållighet och styrka som förberedelse för arbete, minska risken för graviditetsdiabetes, öka din energi och förhindra överdriven viktökning.

överväganden

Börja långsamt och aldrig motionerar mer än din läkare rekommenderar. Den amerikanska Graviditet Association säger att man aldrig ska träna tills du är utmattad eller andfådd, eftersom dessa är tecken på att ditt barn inte får syre den behöver. Övning i en bekväm miljö som inte är extremt varmt, iklädd bekväma kläder och stödjande skor. Uppvärmning och stretch innan varje övning; följa varje session med en nedkylning och mer sträcker sig så bra. Om du föredrar att gå för daglig motion, använda en platt väg eller yta. När du går upp i vikt, kommer ditt saldo att vara mindre stabil och det är lättare att falla och skada sig själv och barnet.

säkra övningar

Säkerheten för en övning under graviditeten beror på hur långt fram i graviditeten som du är, vilken typ av motion och intensiteten av övningen. Övningar såsom promenader, simning, stillastående cykel och cykling är skonsamma och ge din kropp med en välgörande kardiovaskulär träning. Dessa övningar kan vara säkra hela vägen upp till den 36: e veckan av graviditeten. Styrketräning är acceptabelt så länge du fokuserar på uthållighetsövningar i stället för att få stora mängder av muskelvävnad. Använd extremt lätta vikter när de utför 12 till 15 repetitioner. Avslappningsövningar, såsom yoga och pilates kan utföras under graviditeten för att förbättra flexibiliteten och muskel uthållighet. Om du är obekväm eller smärta, sluta omedelbart. En certifierad tränare eller instruktör kan hjälpa till med ändringar i tyngdlyftning rutiner, yoga eller pilates.

Varning

När du fyller i dina andra och tredje trimestern, kan din kropp inte kan uthärda så mycket motion som förut. Enligt American Association Graviditet kan ligga på rygg under träning i andra och tredje trimestern minska blodflödet till barnet. Lyssna på din kropp och sluta träna om du upplever smärta, obehag eller yrsel. Andra varningstecken att hålla utkik efter är bröstsmärta, huvudvärk, kalv smärta eller svullnad, sammandragningar, vaginal blödning eller läckage och minskad fosterrörelser.