XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur att bryta i skor utan att bära dem

Vi har alla som favorit par gamla skor - troligen de inte är den mest eleganta, men de är ofta det mest bekväma. Nya skor behöver tid för att bryta sig in, eftersom de ännu inte har överensstämde med den unika formen på foten. Innan nya skor tar på formen på dina fötter, kommer de ofta hamna gnugga mot öm hud, orsakar smärtsamma och fula blåsor och skavsår. Undvika onödig skada genom att snabbt bryta i dina nya skor utan att ens sätta dem på.

Steg 1

Skal en potatis och placera den tätt inuti skon. Låt skorna stå över natten för att tillåta sträckning som om de bärs hela natten. Om du hittar din sko fortfarande inte har tillräckligt med utrymme, använder en större potatis.

Steg 2

Fyll plast kvart storlek fryspåsar med tillräckligt med vatten för att fylla din sko. Placera vattenpåsarna i skon och sedan placera skorna i frysen. När vatten fryser och expanderar, kommer det att sträcka ut dina skor.

steg 3

Blåsa varm luft på skon. Precis som vatten kan göra en sko material krympa, kan värme göra en sko sträcka. Spränga en hårtork på skon i ca tio minuter för att sträcka ut det.

steg 4

Scuff botten av dina skor med sandpapper för att bryta i skosulan och förhindra glidning.

steg 5

Knåda skorna försiktigt för hand för att hjälpa till att lossa dem. Ta tag i skon genom hälen och knåda skon fram och tillbaka för att lossa sulan. Var noga med att inte bryta sulan. Om skon tillåter, böja dem upp och ner några gånger.

varningar

  • Vatten kan skada vissa material som läder och mocka. Se till att du skydda vissa skor innan du använder frys metod för att sträcka ut din.

tips

  • Om du är misstrogna av DIY metoder eller bekymrad över en särskilt dyr high-end skor, kan du gå till affären och köpa ett verktyg som är tänkt att sträcka dina skor utan att du bär dem. Du kan också överväga en träsko bår, som kommer i varierande stilar beroende på vilken typ av sko, eller en speciell sko spray.

Saker du behöver

  • Potatis
  • Quart-storlek plastpåsar
  • Hårtork
  • Sandpapper