XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Potato Bread friska?

Du kan göra potatis bröd med hjälp av potatismos eller genom att ersätta en del av den vanliga mjölet med potatismjöl eller potatisflingor. Hursomhelst, potatisen öka den totala näringsvärde, vilket gör det jämförbart med fullkornsbröd för fibrer och näringsämnen såsom zink och järn. Potatis bröd har ungefär samma kalorier och protein, men det ger betydligt mer kalium än antingen vitt eller fullkornsbröd.

liknande Näringsämnen

Du kommer att få ungefär samma kalorier, kolhydrater och protein om du föredrar potatis, vitt eller fullkornsbröd. En skiva potatis bröd har 85 kalorier, vilket är bara fyra till fem kalorier högre än vitt och fullkornsbröd. Potatis och fullkornsbröd innehåller 4 gram protein per skiva, men vitt bröd är inte långt efter med 3 gram. Alla tre typerna har 14 till 15 gram av den totala kolhydrater. Du får också fyra procent till 6 procent av ditt dagliga värdet av kalcium, järn och vitamin B-6 från en skiva potatis bröd.

Uppsving av Fiber

Potatis bröd har en fördel gentemot vanlig vitt bröd när det gäller fiber. Ett segment av generisk potatis bröd innehåller 2 gram fibrer, enligt US Department of Agriculture Nutrient Database. Detta är samma mängd fibrer som finns i en skiva fullkornsbröd, men det är nästan tre gånger mer än vad du får från en skiva vitt bröd. Mängden fiber du får kan variera från ett märke av potatis bröd till nästa, beroende på om det mjöl som används med potatisen är hela korn eller bearbetas. Potatismjöl har tre gånger mer fibrer än allrengöringsmedel vitt mjöl, medan hel-vetemjöl ger mer än de andra två.

Betydligt mer kalium

Du behöver antagligen lägga mer kalium i din dagliga kost eftersom de flesta amerikaner bara förbrukar ungefär hälften av deras rekommenderade kosten ersättning, enligt en livsmedelsundersökningar Research Group rapport från US Department of Agriculture. Du kan öka ditt intag genom att välja potatis bröd. En skiva har 230 milligram av kalium, vilket är 5 procent av de 4.700 milligram du bör äta dagligen. Potatis bröd ger nästan tre gånger mer kalium än fullkornsbröd och sju gånger mer än vitt bröd. Kalium skyddar kardiovaskulär hälsa eftersom det kompenserar effekterna av för mycket natrium genom att sänka blodtrycket.

Bra källa till folat

Även om potatis bröd är en bra källa till folat, innehåller det ungefär lika mycket som vitt bröd. Men det ger betydligt mer folat än fullkornsbröd, såvida inte fullkornsbröd är berikad med folsyra. Folat och folsyra fungerar på samma sätt i kroppen, men folat är den naturligt förekommande formen, medan folsyra används i kosttillskott. Folat aktiverar många metaboliska aktiviteter, inklusive de som syntetiserar DNA och protein. Det hjälper också producera ett ämne som kallas S-adenosylmetionin, eller detsamma, vilket bidrar till att göra neurotransmittorer. RDA för folat är 400 mikrogram. Du får 48 mikrogram från en skiva potatis bröd.