XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur hittar man den genomsnittliga vikten för din ålder och höjd


Du kan jämföra din vikt till befolkningen genomsnittet för din vikt och längd genom att omvandla den genomsnittliga kroppsmasseindex (BMI) för din ålder till motsvarande vikt för den genomsnittliga. Notera att BMI diagram affär i percentiler, som är en bestämning av hur stor del av befolkningen har en mätning under en viss nivå. Till exempel, är den 50: e percentilen den punkt där hälften av befolkningen har en högre mätning och hälften av dem har en lägre mätning. Så "genomsnittliga" betyder här den 50: e percentilen.

Instruktioner

1 Leta upp den 50: e percentilen BMI på ett BMI diagram eller graf. Hänvisar till BMI för din ålder på Halls plats i referenserna. Hitta grafen för ditt kön. Sedan hitta din ålder på den vertikala axeln. Sedan hitta 50: e percentilen kurvan BMI läser för denna ålder.

Till exempel, om din ålder är 40 och du är man, är den 50: e percentilen BMI i USA 27.

2 Tillbaka höjden av BMI siffra som du drog ut i steg 1. Observera att BMI definieras som ett förhållande mellan kilo i vikt dividerat med meter i höjd i kvadrat. Formeln är mer komplex i pounds och inches. Att backa din längd ut, multiplicera BMI med din längd i meter (eller inches) kvadrat.

Fortsätter med exemplet ovan, antar att du är 6 fot hög. Det är 72 inches. Torg som att få 5184. multiplicera det då av BMI. 27 x 5184 = 140.000.

3 Dividera med 704,5 om du använder inches och pounds. Om du använder meter, och du väger dig i kilo, då resultatet av steg 2 har redan producerat ditt resultat, den 50: e percentilen av vikt för din ålder och längd.

Fortsätter med exemplet ovan, dela 140.000 av 704,5 för att få 199 pounds. Detta är den 50: e percentilen vikt för en amerikansk man som är 40 år och 6 fot hög.