XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Effekterna av Going Green på ekonomin

Många undrar vilka effekter som går grönt har på ekonomin. Enligt The Harvard Business Review, gående grönt skapar nya jobb och industrin, men ökar också risken för förluster av arbetstillfällen i traditionella arbetsmiljöer.

Skapandet av nya arbetstillfällen

En viktig effekt som går grönt kommer att ha på ekonomin är skapandet av nya arbetstillfällen och industrier. Professor Adam Rose och postdoktoral forskning associerar Dan Wei USC School of Policy, planering och utveckling, tillsammans med Michigan State University professor, Steve Miller, projekt som genomförandet av Michigan Klimat handlingsplanen till Michigan ambitiösa planen bekämpa den globala uppvärmningen, kommer att skapa en nettoökning med 129.000 jobb, lägre energipriser för statliga invånare, och netto en $ 25 miljarder vinst i brutto tillstånd produkt av år 2025. Enligt den brittiska Telegraph, sysselsätter industrin för förnybar energi för närvarande 2,3 miljoner människor över hela världen, mer än gas- och oljeindustrin i kombination. Dessutom är nivån på ständig innovation uppnås i ren teknik industrin bidrar till att driva den ekonomiska tillväxten, tillägger Storbritannien Telegraph.

Förlust av traditionella jobb och industrier

Kritiker av rörelsen att gå grönt hävdar att gå grönt kommer att resultera i betydande förlust av arbetstillfällen och ekonomisk stagnation bland befintliga lönsamma branscher, såsom gas och olja. Men förespråkarna för den gröna rörelsen hävdar att på lång sikt kommer roll olje- och gasindustrin blir mindre ekonomiskt relevant eftersom vi blir mer beroende av förnybara energikällor. Dessutom har gas- och oljeindustrin begränsad tillväxtpotential, enligt Harvard Business Review. Kolumnisten Andrew Winston, Harvard Business Review, säger att världen är osannolikt att överstiga 85 miljoner fat olja som produceras varje dag, vilket gör det en stagnerande industri. Däremot hävdar han, driver ren teknik har större långsiktiga ekonomiska tillväxtpotential för USA.

Stöten av Going Green på egen hand ekonomiska hälsa

Going grönt har inte bara den globala ekonomiska konsekvenser-det kan påverka din egen plånbok och din lokala samhället. Enligt Worldwatch Institute, kan du spara pengar genom att använda en torkställning i stället för en torktumlare, ställa in termostaten några grader lägre på vintern, och genom att använda energieffektiva ljuskällor som kallas kompakta lysrörslampor. Dessutom kan du spara pengar genom att ta kortare duschar eller genom att ta böcker från biblioteket istället för att köpa egna kopior. Spara på gas genom att rida din cykel eller ta kollektivtrafik till jobbet istället för bilen. Slutligen, kan du köpa lokala produkter och mejeri för att stödja den lokala ekonomin.