XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ringorm är en svamp, och egentligen inte en mask, som namnet antyder. Svamparna frodas på hud som är fuktig och varm, och inte utsätts för ljus. Ringorm är populärt kallas Jock kliar när den förekommer i grenen, eller fotsvamp när det sker på fötterna. Det kan förekomma på andra ställen på kroppen, liksom. Personer med befintliga hudåkommor kan vara mer sårbara för ringorm. Symtomen omfattar en torr, upphöjd, rund lapp, enligt Dr Alan Greene, ordförande i Society for Participatory Medicine, och en känd barn expert. En ringliknande utseende är kvar efter centrum av patch rensar. Det är milt smittsamma och kan spridas på en mängd olika sätt. Här är hur man ska behandla ringorm med kemikalier.

Instruktioner

1 De flesta livsmedelsbutiker och apotek har ett urval av over-the-counter aktuella anti-svamp läkemedel i salva, lotion eller sprayform för behandling av ringorm (en del är inriktade specifikt mot fotsvamp). Två av de vanligaste over-the-counter anti-svamp läkemedel är mikonazol och klotrimazol. Följ anvisningarna på förpackningen.

2 Några vanliga orala läkemedel för mer allvarliga fall av ringorm innefattar griseofulvin, flukonazol, itrakonazol och terbinafin. Orala läkemedel är vanligtvis tillgänglig via recept. De är nödvändiga om din hårbotten är infekterad. Följ behandlings riktningar från din läkare.

3 Receptbelagda utvärtes läkemedel. Om infektionen inte svarar på over-the-counter behandlingar, kan du behöva ett recept från en läkare. Ketokonazol är ett receptbelagt läkemedel för ringorm. I vissa fall kan du behöva antibiotika.

Tips

  • Under behandlingen, hålla huden ren och torr, och tvätta lakan och kläder varje dag medan du är smittad. Behandla alla infekterade djur också. För att lugna klåda som kommer med ringorm kan hydrokortisonkräm (tillgänglig över disk) hjälpa dig att känna mer bekväm.
  • Se din läkare om din utslag inte förbättras i två veckor. Enligt Mayo Clinic, kan orala läkemedel för ringorm ändra effektiviteten av warfarin, en antikoagulant läkemedel som minskar koagulering förmåga blodet. Orala läkemedel kan orsaka biverkningar såsom huvudvärk och magbesvär.