XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Muskie Fiske i Kanada


Muskellunge eller muskie, kan fångas hela centrala Kanada, men de bästa regionerna är kända för att vara nordvästra Ontario och östra Manitoba. Muskie i dessa regioner är stora och kraftfulla, och driva dem kan känna sig mer som jakt än fiske. Muskellunge är de största medlemmarna av gädda familj av fisk; i själva verket känt härledas från Ojibwen ordet "masshkinoozhe" som betyder "fula gädda." Eftersom de föredrar kallare, tydligare vatten, till den bästa säsongen fiska dem i Ontario och Manitoba är mitten av juni, just när säsongen öppnas, och i september och oktober.

kanadensiska Muskie

Liksom gädda, är kroppen av en muskie långsträckt och dess huvud är relativt platt. Mer än gädda, dock Muskie har skarp syn och de förlitar sig på sina ögon för att hitta och driva byte. De är också kända för att ha mer uthållighet än gädda. Honorna växa snabbare än män och kan leva i 30 år eller mer, en muskie kan växa till över 50 inches i längd och 50-pound fisk är inte ovanliga i nordvästra Ontario. Muskies bebor typisk sjöar med ogräs stim, sadlar, sjö stim och sjunkna öar.

Bete och angripa

En tung verkande stav med 10- till 15-pound test linje rekommenderas; vara säker på att få massor av linje som dessa fiskar kan verkligen köra. Djup trolling och gjutning är vanliga metoder för fiske efter Muskie. Fiskare ska ta en mängd olika Muskie och beten, eftersom vad som fungerar bäst kan påverkas av vädret och subtila förändringar i fisk livsmiljö. Populära Muskie beten liknar gädda beten: Dardevle skedar, bucktails, jerkbaits, minnows och maskar kan alla vara effektiva. Var noga med att blanda upp det om du inte får någon åtgärd.

platser

Northwest Ontario och östra Manitoba är kända för storleken och antalet Muskie i sina sjöar. Lake of the Woods, Eagle Lake, Dryberry Lake, Övre och Nedre Manitou, Pipestone Lake, Rowan Lake och Lac Seul är främsta muskie fiske destinationer i Ontario. Clear Lake och Lake Manitoba är bra platser för fiske arten i Manitoba. Många av dessa destinationer är mindre än en dag att köra från större städer i USA, och internationella flygningar finns tillgängliga via Minneapolis, Thunder Bay och Winnipeg.

Avgifter och förordningar

Fiske i Kanada kräver en provinsiell fiskekort, och dessa kan erhållas online via länsstyrelsen webbplatser. Fiske i Ontario kräver en sport eller bevarande fiskekort och ett "utomhus kort." En sport licens gör att du kan fånga och hålla mer fisk än vad ett bevarande licens. Den Muskie säsong i nordvästra Ontario löper från den tredje lördagen i jun-DEC 15. Bag gränser och storleksbegränsningar varierar inom olika områden, och de kan vara specifika för en viss vattenförekomst; sportfiskare rekommenderas att rådgöra med de lokala fiskerimyndigheterna för de senaste lokala föreskrifter.

Fånga och släpp

Även Muskie är inte en hotad art i Kanada, deras antal är inte lika rikligt som bevarandemyndigheterna skulle vilja, och catch-and-release metoder är ofta rekommenderas. När du planerar att fånga och släppa dessa fiskar, försöka få dem så snabbt som möjligt för att begränsa kampen och bevara fiskens energi. Förvara dem i vattnet så mycket som möjligt när haka, och vara säker på att du återuppliva fisken innan du släpper. Att återuppliva fisken håller med svansen avsnitt strax före stjärtfenan, och försiktigt rulla den sida till sida för att se till att de gäl täcker rör något. När du känner att det vicka med övertygelse att du är säker att släppa.