XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Skadliga effekter av joniserat silver Hydrosol


Joniserat silver hydrosol är en mängd vätska kolloidalt silver, som ofta används i alternativ medicin som en multi-purpose symptom luftrörsvidgande. Till skillnad från vanliga kolloidalt silver, innehåller joniserat silver hydrosol inga silversalter eller nitrater, och har en mycket längre hållbarhet. Lösningen är ofta toted för sin förmåga att döda patogena mikroorganismer, dess låga reaktivitet med andra behandlingar och för det faktum att du kan spraya i ögonen och äter den utan smärta, obehag eller biverkningar. Det finns dock vissa skadliga effekter som potentiellt kan bli följden av att använda joniska silver hydrosol.

argyria

Kanske den vanligast förekommande och väl kända biverkan i samband med joniserat silver hydrosol är argyria. Argyria är en gråaktig / blåaktig missfärgning av huden, tandkött, fingrar och tånaglar, ögon och inre organ. Medan villkoret inte är livshotande och leder vanligtvis inte orsaka smärta eller andra negativa sidoeffekter, stjälkar dess svårighetsgrad från det faktum att den är irreversibel. Enligt epa.gov är argyria samband med långsiktiga intag av joniserat silver hydrosol, vilket orsakar silverpartiklar (som förekommer naturligt i kroppen) för att bygga upp. I små mängder kroppen kan eliminera silver genom urinering och genom att binda den till proteinkomplex. När du äter för mycket silver, dessa komplex ökar i antal, och - enligt epa.gov - reagera med slemhinnor och hudceller, som producerar missfärgning.

Influensaliknande symtom

Joniserat silver hydrosol har också varit känt för att orsaka influensaliknande symtom såsom feber, frossa och illamående. Detta sker oftast i personer som just har börjat använda lösningen och är ofta ett tecken på att du använder för mycket. Enligt drcoldwell.wordpress.com, är en teori för de symptom som när du börjar använda joniska silver hydrosol inledningsvis dödar bort så många patogener som immunförsvaret blir tillfälligt överväldigad. Lösningen kan också orsaka skada på nyttiga bakterier i tarmen, eller tarmfloran, som hjälper dig att smälta maten och förhindra patogener från att bilda.

andra effekter

Enligt mayoclinic.com kan joniserat silver hydrosol också producera en mängd andra biverkningar. Även sällan förekommande, njurskador, hudirritation, kramper och andra neurologiska tillstånd har alla varit kopplade till överdriven användning av lösningen. Enligt ovanstående källa har joniserat silver hydrosol också varit kända för att interagera med vissa läkemedel, inklusive tyroxin, kinoloner, tetracyklin och penicillamin.