XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  HemKirurgi till handleden kan bero på ett antal olika skäl, bland annat att korrigera en nerv entrapment, som karpaltunnelsyndrom, eller för att korrigera brutna ben. Efter operationen, är viktigt för att bibehålla god hälsa bygga upp uthållighet i handleden och kropp. Före operationen, är motion inte alltid möjligt, särskilt i armar och överkropp. Nerv problem kan till och med resultera i muskelförtvining, vilket innebär musklerna atrofierande och de är inte längre mycket stark. Att bygga upp uthållighet gör det möjligt att gradvis uppbyggnad av muskler i handleden och handen efter kirurgi.

Instruktioner

1 Låt handen att läka. Innan du börjar på uthållighet byggnad i handleden, låt den återhämta sig helt för att förhindra ytterligare skada. Fråga din läkare om lämplig tidsram för att börja bygga upp musklerna i handleden. En annan uthållighet skapande åtgärd, som att hoppa och jogging, är ett alternativ och kommer att bidra till det allmänna hälsotillståndet i kroppen medan handleden återhämtar sig från operationen. Börja övningar först efter din läkare ger henne tillåtelse.

2 Sträck armarna och handleden helt. tar alltid tid att sträcka innan du gör varje övning. Detta förhindrar drog muskler eller skador, speciellt i fallet med nervskada. Detta förbättrar också musklernas elasticitet, som vanligtvis minskar efter operationen.

3 Håll en gripare eller grip bollen i handen och försiktigt böja handen tills grip flyttar eller grip bollen kortas. Släpp långsamt tills griparen eller grip bollen är i ursprungsläget. Detta förbättrar greppet och ombyggnader musklerna i handen. Upprepa detta 10 gånger och sedan vila. Gör tre uppsättningar av 10.

4 Vila underarmen på ett bord eller disk så att handen hänger över kanten och kan röra sig upp och ner lätt. Håll en en-pund vikt och flytta handlederna långsamt upp och ner. Upprepa för tre uppsättningar av 10 varje dag.

5 Motion dagligen. Det tar bara ca 10 minuter, men uthållighet och flexibilitet i handleden kommer att öka. När övningarna med låg vikt blivit lätt, lägga till ytterligare en pund och gradvis bygga upp till fem pounds av vikt.