XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man balanserar på vattenskidor


Vattenskidor kan vara en hotfull aktivitet för dem som inte har de största balansförmåga. Känslan av skidor glider på vatten, i kombination med en båt accelererar bort från åkaren kan vara en hel del för en ny skidåkare att hantera. Katastrof kan slå till när skid tips korsar varandra, och det finns inget att stödja en skidåkare i sidled förutom sina egna fötter. När båten når en viss hastighet kommer tröghet hjälper till att hålla skidåkare upprätt.

Instruktioner

1 Sätt på en flytväst och dra åt vattenskidbindningar runt fötterna. Sitt i vattnet med spetsarna på skidorna ur vattnet om axelbrett, och hålla repet mellan dem.

2 Ge en ljudsignal till båten föraren att ta bort när det finns spänning på repet och du är redo. Försök att dra genom vattnet för några varv innan båten accelererar att vänja sig vid känslan av vattnet på skidorna.

3 Kvar i en hopkrupen ställning med knäna böjda som båten drar dig. Inte motstå dra av båten, snarare gör det möjligt att göra allt arbete för att dra dig upp ur vattnet.

4 Stå upp långsamt medan armarna utsträckta. Den långsammare dina rörelser, desto mindre sannolikt är det att överkompensera samtidigt som man försöker hålla balansen. Om du drar i handtaget snabbt kommer skidorna skaka framför dig och du kommer att falla bakåt.

5 Hålla båda händerna på handtaget, även om du känner att du faller i sidled. Släppa taget med ena handen kommer att orsaka din kropp att vrida bort från båten. Bo direkt bakom båten tills du är bekväm att gå utanför de vaknar.

Tips

  • Alltid bära en Coast Guard godkända flytväst medan vattenskidor.
  • Föraren bör alltid se fram samtidigt som du drar en skidåkare, aldrig bakåt.
  • Låt alltid gå om du är förbi den punkt att återhämta sig från ett fall.